Tim Draper merész árjóslata a Bitcoin 250.000 dollárra

-

Tim Draper amerikai kockázati tőkés (VC) befektető az év végére a Bitcoin (BTC) 3,5-szeresére várja az árfolyamának emelkedését.

A VC egy nemrégiben adott interjúban azt jósolta, hogy a Bitcoin 2024 végére elérheti a 250 000 dollárt.

„Talán az év végére, ha jósolnom kellene, 250.000 dollár az év végére. Ez elég jól néz ki.”

Ez a prognózis jelentős, 3,5-szeres növekedést jelent a jelenlegi, 70.000 dollár körüli árfolyamhoz képest, ami aláhúzza a BTC potenciális felfelé ívelését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A VC már korábban is ugyanezt a célt jósolta a BTC-nek 2023 első negyedévére. A jóslat azonban nem vált valóra. Ugyanakkor 2014-es jóslata, miszerint a BTC 3 éven belül eléri a 10.000 dollárt, beigazolódott.

A politika, a makro és a Bitcoin árfolyam-előrejelzések

Arra a kérdésre, hogy miért nem valósult meg a 250.000 dolláros BTC-enkénti ára 2023 első negyedévére, Draper megjegyezte,

„Kicsit túl optimista voltam. Egy szabad országban nem számítottam a bürokraták ellenállására. Azt vártam, hogy egy szabad ország szabad ország legyen, és hagyja, hogy a piacok döntsék el, mi fog történni odafent”.

Draper hozzátette:

„Azok a nagy vezetők, akik bíznak az emberekben, és felszabadítják őket. A gyenge vezetők pedig azok, akik megpróbálnak mindenkit irányítani a fiat valutájukkal. Leszögezte, hogy a nagy vezetők most jönnek elő.

bitcoin

A közelgő felezési eseménnyel kapcsolatban a VC meglehetősen optimista volt, ahogy mondta,

„Ha befektető vagy a tőzsdén, azt mondják, ne fogadj a Fed ellen. Ha Bitcoin-vásárló vagy, ne fogadj a felezés ellen”.

Kiemelte, hogy a felezés utáni kínálati sokk tovább rallyzhatja a BTC árát.

A BitMEX alapítója, Arthur Hayes azonban egy másik észrevétel alapján a feleződést egy „sell-the-news” eseménynek jósolta, hivatkozva az április közepe körül várható likviditási szűkületre.

„Tekintettel arra, hogy a felezés egy olyan időszakban történik, amikor a dollárlikviditás a szokásosnál szűkösebb, ez további lökést fog adni a kriptoeszközök tomboló tűzvészének”.

Közben a BTC meghosszabbította rövid távú árfolyam-konszolidációját az előző cikluscsúcs körül.

A 68.300 és 71.500 dollár között szorult, és csak néhány nap van hátra a feleződésig. A piaci határozatlanság azt mutatja, hogy a feleződés közeledtével egyre több játékos vonul háttérbe.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Már 65 millió Ordinals token létezik a Bitcoin hálózatán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!