Texas fontolóra veszi az aranyfedezetű digitális valutáról szóló törvényjavaslatot

-

A texasi képviselőház bizottsága megkezdte egy olyan törvényjavaslat megvitatását, amely egy teljes egészében arannyal fedezett digitális valuta létrehozását javasolja.

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, a digitális valuta elektronikus tranzakciós rendszerét hoznák létre, amely lehetővé tenné a felhasználók számára a fizetéseket és az aranypénz vagy a támogató érmék beváltását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A törvényjavaslat erős támogatottsággal halad előre

A Mark Dorazio képviselő által március 10-én előterjesztett, HB4903 néven ismert törvényjavaslatot 42 képviselő támogatta, és jelenleg a képviselőház államügyi bizottsága vizsgálja.

Ha a törvényjavaslat átmegy a vizsgálóbizottságon, a texasi képviselőház szavazni fog róla.

A törvényjavaslat szerint az állam számvevője lenne felelős egy aranyfedezetű digitális valuta létrehozásáért.

Minden egyes kibocsátott digitális valutaegység egy uncia arany töredékét képviselné, amelyet letétbe helyeznének.

Arany letétbe helyezésére és visszaváltására vonatkozó rendelkezések

A törvényjavaslat jelenlegi változata szerint Texas állam pénzügyi ellenőre felügyelné az arany megőrzését, bár lehetőség van arra is, hogy egy harmadik felet bízzanak meg az arany kezelésével.

A digitális valuta kibocsátásával megegyező mennyiségű aranyat kell fenntartani, így a digitális valuta 100%-ban aranyfedezetű pénznem lenne.

Az állami számvevő vagy egy megbízott harmadik fél kezelné az aranyban vagy pénzben történő visszaváltást.

Az aranyfedezetű digitális valuta korlátozott rendszerének bevezetése becsült költsége 25 millió dollár, míg egy működőképesebb tranzakciós rendszer akár 100 millió dollárba is kerülhet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

E költségek ellenére a törvényjavaslat jelentős támogatást kapott a lakosság körében, amit az április 26-án benyújtott 78 oldalas dokumentum is bizonyít, amelyet számos texasi írt alá, és amelyet e szilárd pénzre vonatkozó jogszabály jóváhagyása mellett érvel.

Több más állam is vizsgálja a törvényhozás lehetőségét, hogy az amerikai dollár mint tranzakciós és tartalékvaluta alternatíváit hozza létre.

Arkansas nemrégiben fogadta el az arany és ezüst törvényes fizetőeszközként való legalizálását célzó törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a polgárok számára, hogy adóvonzatok nélkül használhassák az aranyat adósságok és kötelezettségek kifizetésére.

Huszonhárom további államban jelenleg hasonló törvényjavaslatot fontolgatnak.


Olvastad már? A Bitcoin kritikus Warren Buffett meglehet, hogy elveszítheti elnöki pozícióját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!