Tényleg áttérhet az egész világ az XRP használatára?

-

Oliver Michel, az egyik nagy német befektetési cég ügyvezetője nemrégiben úgy nyilatkozott, egy interjúban, hogy az XRP a legalkalmasabb kriptopénz a világ tartalékvalutájának.

Michel szerint az XRP képes arra, hogy megfelelő likviditást biztosítson a tőzsdéknek, nemzetközi utalásokat bonyolítson, befektetési eszközként működjön, és világszerte számos gazdasági kezdeményezéshez használják fel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Michel azzal kapcsolatban hozta fel ezt a témát, hogy a különböző nemzetközi tranzakciók, főleg a Németországból az Egyesült Államokba irányulók, mennyire nehézkesek és komplexek.

Több bankon át kell vezetni az eurót, amelyből aztán dollár lesz, és ez sokáig tart, magas költségek mellett.

A Ripple viszont pontosan egy olyan üzletet épített fel az XRP köré, amely megoldja ezeket a problémákat.

Az ügyvezető egy példán keresztül be is mutatta a rendszer működését, amelynek első eleme, hogy a küldő fél a megfelelő euró-mennyiséget először XRP tokenre váltja, majd a Ripple által működtetett hálózaton keresztül közvetlenül a fogadó fél tárcájába küldi.

Ezután az utalás címzettje bármikor átválthatja a tokeneket dollárra, akár a saját bankján keresztül, a folyama pedig így rendkívül gyors és nagyon olcsó.

A XRP világ tartalékvalutája?

Az interjúban Michel megosztotta a cég távlati elképzeléseit az XRP Ledgerről, a Ripple On Demand Liquidity programjáról, és a CBDC-k, a központi bankok digitális valutáinak a terjedéséről.

Ahogyan megfogalmazta, az országok központi bankjainak mihamarabb szükséges lenne áttérniük a digitális pénznemekre.

A Ripple rendszere pedig kulcsszerepet játszhat abban, hogy kapcsolatot építsenek ki a különböző nemzetek központi bankjai között, egyfajta hídként tud működni.

Nem a Ripple az egyetlen vállalat, amely hasonló megoldáson dolgozik, a JPMorgan szintén saját digitális valutát fejleszt, amelyet a házon belüli folyamataikhoz akarnak felhasználni.

A Ripple viszont korábban a piacra lépett, és nagy előnnyel rendelkezik a technológia terén.

Michel emiatt úgy véli, az XRP token megfelelően van pozícionálva ahhoz, hogy akár a világ tartalékvalutájává léphessen elő, és idővel, főleg, ha a Ripple megfelelően áll hozzá a fejlesztésekhez, ennek az esélye még nagyobb lehet.

Olvastad már? Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!