Tényleg 100 ezer dollárig mehet a bitcoin árfolyama?

-

A Galaxy Digital ügyvezetője, Michael Novogratz ismert név a kriptoiparban, és az optimista, talán túlságosan is bátor jóslatairól hírhedt.

A Fox Business számára adott interjújában nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a 100 ezer dolláros árfolyam elérhető, de előtte egy hosszabb oldalazást láthatunk az 58 és 69 ezer közötti sávban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az év eleje óta a bitcoin árfolyama 40%kal erősödött, így Novogratz szerint van esély egy nagyobb korrekcióra, akár egészen 50 ezer dollárig.

Ez a hatalmas volatilitás viszont szerinte nem jelenti azt, hogy a bitcoin ne lenne jó vétel.

A bitcoin kapitalizációja elérte az 1,3 billió dollárt, az árfolyam pedig meghaladta a 69200-at, sokak szerint annak köszönhetően, hogy a piacra megérkeztek az intézményi nagybefektetők, így összességében kifejezetten optimista a hangulat.

Ennek ellenére fel kell készülni arra, hogy hűen a bitcoin legendásan nagy volatilitásához, az árfolyam hullámvölgybe is kerülhet, nem csak emelkedő pályán mozoghat, ahogyan ezt láthattuk is az új rekord utáni visszaesésnél 60 ezer dollárig.

Rögtön ez után pedig ismét visszaerősödött az ár a jelenlegi 66 ezer dollár környékére.

Novogratz arra figyelmeztetett, hogy a bitcoin tényleg megfelel a hírnevének, így érdemes odafigyeléssel kezelni.

A rengeteg új piaci szereplőnek köszönhetően viszont potenciálisan felfelé folytatódhat az árfolyam útja, és ugyanezt a trendet erősítheti a közelgő felezést övező felhajtás is, a várakozás.

Novogratz úgy fogalmazott, hogy dacára az optimizmusnak, a bitcoin rá tud, és rá is szokott cáfolni a várakozásokra, és jöhet még hirtelen zuhanás, amely nagyon meglepheti a tapasztalatlanabb, a kriptopiacra éppen csak belépett befektetőket.

A sok új vevő miatt az ár emelkedhet, de a hegymenet mindig rázós, és zuhanások tarkítják.

Emellett a felezés után sem változik a piaci szereplők viselkedése, így a volatilitás továbbra is megmarad.

Jelenleg az elemzők szerint egy konszolidációs időszak várható, amely során a bitcoin a 60-69 ezer dollár közötti sávban oldalazhat.

Az elemzések alapján az 59300 dolláros szint erős támaszként működik, de a bűvös 70 ezer dolláros szint pedig erős ellenállás.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Itt nagy mennyiségű eladási megbízás halmozódott fel a tőzsdéken, és ez kérdésessé teszi, hogy rövid távon mennyire reális a 75 ezer dolláros árfolyam elérése.

A piac alakulását nem lehet megjósolni, és a különböző szakértők, elemzők javaslatai nem mások, mint egyszerű megfontolandó nézőpontok, ha a befektetők meg szeretnék ismerni a piacot közelebbről.

Olvastad már? A mém érmék készülnek a második árfolyam-emelkedésre, követik-e a főbb altcoinok?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!