Jól megy a bitcoin-bányászoknak

-

Március hatodikán a bitcoin árfolyama új rekordot ért el, ezzel párhuzamosan pedig a bányászok bevételei is megnőttek, és ott is majdnem új rekord született.

2021 áprilisában a bányászok egyetlen nap alatt 77,3 millió dollárnyi bevételhez jutottak, most pedig majdnem ugyanennyi, 75,9 millió dollár ütötte a markukat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant számaiból kiderül, hogy mindkét napon átlépte az árfolyam a 60 ezer dolláros szintet.

bitcoin

A szektorból kevésbé jó hír is érkezett aznap, a Hut8 bejelentette, hogy a kanadai Drumhellerben működő bányászfarmját leállítja, mivel annyira megnőttek az áramköltségei, és az energiaellátási zavarok is egyre gyakoribbak lettek.

A létesítmény a cég kapacitásainak nagyjából 11%-át képviselte, és évente 48 bitcoint bányászott ki.

A napokban beállított bányászati mérföldkő az eddigi második legjobb napnak számít, és ahogyan 2021 áprilisában, az árfolyam most is a 60 ezer dolláros szintre ért ennek során.

A bányászcégek részvényei közül viszont nem sokkal korábban több is nagyot esett, akár 27%-ot is.

A Blockware Solutions elemzője, Mitchell Askew szerint ennek az lehet a magyarázata, hogy a befektetők szemében a felezés egy rossz hatással is járhat, mégpedig a bányászvállalkozások jövedelmezőségének a megszűnésével.

A felezés során a bitcoin blokkjutalma a felére fog esni, így a jelenlegi 6,25 helyett csak 3,125 fog járni a kibányászott blokkokért, azaz feleakkora lesz a termelés.

A legutóbbi bányászati rekord után a bitcoin árfolyama 22%-ot húzódott vissza 11 nap alatt, és a 63 ezer dollárról egészen 49 ezerig csökkent.

A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 66700 dollár körül mozog, és az elmúlt 24 órában egy szerény 0,55-os erősödést láthattunk, heti nézeten viszont 6,8%-os hozamnak örülhetnek a kereskedők.

Sokan kifejezetten optimisták a bitcoin árfolyamának az alakulását illetően, de vannak, akik szerint ez most is megismétlődhet, és 44 ezer dollárig is visszacsúszhat az ár.

Egy elemző úgy nyilatkozott a közösségi médiában, hogy az ilyen csúcsok esetén nem ritka a fordulópont.

„ Senki sem ismeri a jövőt, és ez így van jól, de jelenleg azon a ponton vagyunk, hogy a mindenkori csúcs ellenállásként viselkedik, és ahhoz, hogy az emelkedés tovább tudjon folytatódni, ezt a szintet kell tartósan meghódítani, áttörni.”

bitcoin
Forrás: Dave the Ave on X

Olvastad már? A Tesla titokban több Bitcoint vásárolt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!