A Tesla titokban több Bitcoint vásárolt?

-

A Tesla állítólag mintegy 1000 BTC-t vásárolt, legalábbis a közösségi médiában erről szólnak a pletykák.

Ám ha közelebbről megvizsgáljuk a pletykák forrását, kiderül, hogy nem lehet másról szó, mint félreértelmezésről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tesla BTC-egyenlege növekszik

A Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak a BTC vásárlásáról szóló bejelentése 2021 februárjában a kriptopiacok egyik fő mozgatórugója volt.

A közösségi médiaplatform X felhasználói szerdán késő este arról kezdtek beszélni, hogy a Tesla 1000 BTC-t, nagyjából 68 millió dollár értékben, hozzáad a mérlegéhez egy népszerű kriptoadat-elemző platform, az Arkham adatai alapján.

Ezeket a pletykákat sem a Tesla, sem Musk nem kommentálta.

tesla
Forrás: Arkham

A fenti képen látható, hogy a Tesla 11.500 BTC-t tart, és nem 9700 BTC-t, ami magasabb, mint amit a legutóbbi, 2024 januárjában közzétett eredményjelentésében közölt.

Ezen eltérés miatt a befektetők azt találgatták, hogy a Tesla titokban több BTC-t vásárolt-e.

EktaCT, a kripto rajongók között népszerű Twitter felhasználó, aki arról ismert, hogy időben frissíti a különböző breaking news-t, megjegyezte, hogy ez az ellentmondás a Tesla birtokában lévő BTC-ben valószínűleg a „termékeladásoknak” tudható be.

Elon Musk kriptobizniszben való részvételét figyelembe véve nem szokatlan, hogy a Tesla vagy bármely más Musk által vezetett vállalat kriptót használ a termékeiért való fizetés módjaként.


Olvastad már? Egy új erotikus kriptó robbant be az Uniswap-ra, legyőzheti a BONK-ot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!