Stablecoinban is lehetne óvadékot fizetni New Yorkban

-

Május tizedikén adott be egy új javaslatot az állam egyik demokrata képviselője, Latrice Walker, amellyel kibővítenék az óvadékfizetésre használható lehetőségek körét, és felvennék a listára a stablecoinokat.

A korábban létező megoldások, a készpénz, a biztosítási kötvények, vagy a hitelkártyák mellett új fizetési módként a kriptopénzek, a fiat fedezetű stablecoinok is választhatóak lennének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A törvényjavaslat így az állam büntető törvényei közé gyakorlatilag a digitális pénzeszközöket is bevezetné, legalábbis a hagyományos valutéhoz kötötteket.

Az egyelőre nem lett meghatározva, hogy a stablecoinok közül pontosan melyeket vennék fel az állam által elismert pénzeszközök listájára, melyeket fogják elfogadni a hivatalnokok New Yorkban.

Forrás: Legiscan

2022 decemberében a bedőlt FTX tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried 250 millió dollárnyi óvadék ellenében lett szabadlábra helyezve, pontosabban házi őrizetre ítélve, idén októberig, amikorra a tárgyalása van időzítve.

New York állam főügyésze, Letticia James május elején adott be egy új tervezetet, amely a jelenleginél is nagyobb befolyást biztosítana az államnak a kriptotőzsdék fölött.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium

Az új jogszabályok alapján a helyi hivatalnokok idézéseket nyújthatnak be, polgári pereket indíthatnak, és büntetéseket szabhatnának ki a kriptoipari vállalkozásokra, amelyek megszegik az állami szabályokat, és a csalásban vagy más illegális tevékenységben érintett cégeket akár le is állíthatnák.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A legújabb törvénytervezetből kitűnik, hogy az állam hivatalnokai elismernék a stablecoinok létjogosultságát és használhatóságát, a főügyész kifejezetten ellenséges hangnemet használ a kriptoipar ellen az utóbbi időben.

Január ötödikén a Celsius korábbi vezetője, Alex Mashinsky ellen indítottak pert, május kilencedikén pedig a Seychelles-szigetekre bejegyzett Kucoint vádolták meg azzal, hogy értékpapírokat ad el amerikai állampolgároknak, megfelelő engedélyek nélkül, illegálisan.

Olvastad már? A Milady a legtöbbet forgalmazott NFT kollekcióvá vált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!