A vicctokenek valójában olyanok, mint a lottózás

-

A Matrixport kutatási vezetője, Markus Thielen egy nemrégiben adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a vicctokenek, a memetokenek a lottózás megfelelői a kriptoközösségben.

A megjegyzés arra vonatkozott, hogy az elmúlt hetekben két ilyen token, a PEPE és a LADYS is hatalmasat emelkedett, annak ellenére, hogy bevallottan semmire sem használható, és inkább poén az egész, mint valódi kriptopénz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Thielen szerint a kriptokereskedők számára ez olyan, mint a lottózás.

„Rengeteg tanulmány született arról, hogy az alsóbb néprétegek tagjai mennyivel nagyobb arányban lottóznak, hogy így próbáljanak kitörni a helyzetükből. Aki a lottón spekulál, az gyorsan akar sok pénzhez jutni, és ez a jelenség a kriptóban is megfigyelhető.”

A legutóbb a PEPE token emelkedett hatalmasat, amely a népszerű béka-meme, Pepe farvizén evezve próbál előre jutni.

A token április közepén indult, és alig három hét alatt 1,83 milliárd dolláros kapitalizációig jutott.

Ez után természetesen hatalmas zakó következett az árfolyama több, mint a felével esett, és a kapitalizációja is visszatért az egymilliárdos határ alá.

Sokak szerint viszont sosem szabad lebecsülni az egyes projektekhez tartozó szórakoztatási faktort.

Dr. Anastasia Hronis, a szerencsejátékosokra specializálódott pszichológus elmondta, a fiatalabb generációs befektetők közül sokan nagyon fontosnak tartják, hogy egy-egy memetoken mennyire szórakoztató, mennyire vicces.

„Rengeteg befektető van, akik elsősorban azért vásárolnak meg egy vicctokent, mert részei akarnak lenni a közösségnek, vagy egyszerűen csak szórakoztatónak találják. Vannak persze olyanok is, akik pénzhez akarnak jutni a kereskedéssel.Az olyan tokenek, min például a PEPE, tényleg viccesek, de egyben rendkívül kockázatosak is. Hosszú távon akár el is értéktelenedhetnek, így a befektetők valójában inkább szerencsejátékoznak. Ez viszont aláássa a befektetés, mint tevékenység mögöttes filozófiáját.”

Lucas Kiely, a Yield App befektetési vezetője elmondta, a bitcoinnal vagy az etherrel szemben a memetokenek egészen más alapokon nyugszanak.

Az árfolyamok gyakran teljesen önkényes indokok alapján működnek, és ezeket gyakorlatilag lehetetlen előre jelezni.

Még a legkifinomultabbnak tartott előrejelzési modellek sem képesek megbízható trendekkel szolgálni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bálnák megjelenése

Az előre jelezhetetlenség nem jelenti azt, hogy lehetetlen profitot elérni az ilyen tokeneken.

A tapasztalt befektetők és a bálnák mindig is jelen voltak az ilyen piacokon, és ez vélhetően így lesz a jövőben is.

A Lookonchain elemzői szerint az utóbbi napokban például több ismertebb kereskedő is alaposan feltankolt a PEPE tokenekből, több százezer dollár értékben, miután az árak leestek.

Thielen szerint viszont ilyenkor fokozottan óvatosnak kell lenni, hiszen a PEPE mögötti fejlesztőcsapat is teljesen anonim, és ütemtervük sincsen, hogy mit akarnak elérni.

„Mikor az árak így mozognak, akkor számomra egyértelműnek tűnik, hogy a bálnák keze is bent van a dologban. Hirtelen bekerül a hírekbe, mindenki erről beszél, rengetegen fektetnek be. A lényeg, hogy meg lehessen előzni a tömeget, hogy tényleg profitot lehessen elérni. Ezért is fontos a stop loss használata. A memetokenek esetén mindenki magasabb áron akarja eladni valaki másnak, de a végén mindig lesz valaki, akinél végül ott maradnak a tokenek.”

Olvastad már? A Milady a legtöbbet forgalmazott NFT kollekcióvá vált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!