A vicctokenek valójában olyanok, mint a lottózás

-

A Matrixport kutatási vezetője, Markus Thielen egy nemrégiben adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a vicctokenek, a memetokenek a lottózás megfelelői a kriptoközösségben.

A megjegyzés arra vonatkozott, hogy az elmúlt hetekben két ilyen token, a PEPE és a LADYS is hatalmasat emelkedett, annak ellenére, hogy bevallottan semmire sem használható, és inkább poén az egész, mint valódi kriptopénz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Thielen szerint a kriptokereskedők számára ez olyan, mint a lottózás.

„Rengeteg tanulmány született arról, hogy az alsóbb néprétegek tagjai mennyivel nagyobb arányban lottóznak, hogy így próbáljanak kitörni a helyzetükből. Aki a lottón spekulál, az gyorsan akar sok pénzhez jutni, és ez a jelenség a kriptóban is megfigyelhető.”

A legutóbb a PEPE token emelkedett hatalmasat, amely a népszerű béka-meme, Pepe farvizén evezve próbál előre jutni.

A token április közepén indult, és alig három hét alatt 1,83 milliárd dolláros kapitalizációig jutott.

Ez után természetesen hatalmas zakó következett az árfolyama több, mint a felével esett, és a kapitalizációja is visszatért az egymilliárdos határ alá.

Sokak szerint viszont sosem szabad lebecsülni az egyes projektekhez tartozó szórakoztatási faktort.

Dr. Anastasia Hronis, a szerencsejátékosokra specializálódott pszichológus elmondta, a fiatalabb generációs befektetők közül sokan nagyon fontosnak tartják, hogy egy-egy memetoken mennyire szórakoztató, mennyire vicces.

„Rengeteg befektető van, akik elsősorban azért vásárolnak meg egy vicctokent, mert részei akarnak lenni a közösségnek, vagy egyszerűen csak szórakoztatónak találják. Vannak persze olyanok is, akik pénzhez akarnak jutni a kereskedéssel.Az olyan tokenek, min például a PEPE, tényleg viccesek, de egyben rendkívül kockázatosak is. Hosszú távon akár el is értéktelenedhetnek, így a befektetők valójában inkább szerencsejátékoznak. Ez viszont aláássa a befektetés, mint tevékenység mögöttes filozófiáját.”

Lucas Kiely, a Yield App befektetési vezetője elmondta, a bitcoinnal vagy az etherrel szemben a memetokenek egészen más alapokon nyugszanak.

Az árfolyamok gyakran teljesen önkényes indokok alapján működnek, és ezeket gyakorlatilag lehetetlen előre jelezni.

Még a legkifinomultabbnak tartott előrejelzési modellek sem képesek megbízható trendekkel szolgálni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bálnák megjelenése

Az előre jelezhetetlenség nem jelenti azt, hogy lehetetlen profitot elérni az ilyen tokeneken.

A tapasztalt befektetők és a bálnák mindig is jelen voltak az ilyen piacokon, és ez vélhetően így lesz a jövőben is.

A Lookonchain elemzői szerint az utóbbi napokban például több ismertebb kereskedő is alaposan feltankolt a PEPE tokenekből, több százezer dollár értékben, miután az árak leestek.

Thielen szerint viszont ilyenkor fokozottan óvatosnak kell lenni, hiszen a PEPE mögötti fejlesztőcsapat is teljesen anonim, és ütemtervük sincsen, hogy mit akarnak elérni.

„Mikor az árak így mozognak, akkor számomra egyértelműnek tűnik, hogy a bálnák keze is bent van a dologban. Hirtelen bekerül a hírekbe, mindenki erről beszél, rengetegen fektetnek be. A lényeg, hogy meg lehessen előzni a tömeget, hogy tényleg profitot lehessen elérni. Ezért is fontos a stop loss használata. A memetokenek esetén mindenki magasabb áron akarja eladni valaki másnak, de a végén mindig lesz valaki, akinél végül ott maradnak a tokenek.”

Olvastad már? A Milady a legtöbbet forgalmazott NFT kollekcióvá vált

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!