Spanyolország: Bitcoin a megoldás egy cenzúra nélküli rendszerre

-

A Spanyol Központi Bank nemrég megjelent beszámolója szerint a bitcoin a megoldás egy cenzúra nélküli rendszer megalkotására.

Olvastad már?  Elon Musk szerint a Bitcoin „egyszerűen briliáns” és a papírpénz eltűnik

Ez a kijelentés élesen szembemegy egyéb központi bankárok álláspontjával, akik általában támadni szokták a kriptopénzeket, bele sem gondolva esetleges felhasználhatóságukra.

A Banco de España a Spanyol Központi Bank és egyben felelős a spanyol bankrendszer felügyelésért. Nemrég kiadtak egy beszámolót, aminek a célja elmagyarázni, hogyan is működik a bitcoin.
A dokumentum szerint, hogy milyen funkciókkal bír a kriptopénz és kielemzi, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a kialakult üzleti rendszer szemszögéből.
Azt is elmondja, hogy mik az új rendszer céljai, mindezt Satoshi Nakatomo bitcoin fehérkönyvén keresztül.
A beszámoló megemlíti, hogy Nakamoto szerint a világnak szüksége van:

„egy elektronikus fizetési rendszerre, ami a kriptográfiai bizonyosságára épít a bizalom helyett, és ami lehetővé tesz bármilyen két félt arra, hogy egymást közt közvetlenül tudjanak tranzakciókat lebonyolítani harmadik fél nélkül.”

Ebből látszik, hogy a cél egy készpénzszerű elektronikus fizetési rendszer megalkotása, mely lehetővé teszi a kifizetések lebonyolítását olyan közvetítők nélkül, mint a bankok.
Ez megmásíthatatlan kifizetéseket tenne lehetővé a közvetítői díjak nélkül.

Egy cenzúra nélküli rendszer

A beszámoló megállapítja, hogy a kriptopénzeket azzal a céllal hozták létre, hogy lehetővé tegye a tranzakciókat úgy, hogy semmilyen hatalom ne tudja cenzúrázni vagy megakadályozni azokat.
Elmondja, hogy „a bitcoin egy ötletes és elegáns megoldás erre a cenzúra nélküli rendszer problémára.”
Azt azonban a hagyományos fizetési rendszerek nem is akarják megoldani ezt a problémát, ezért a kriptopénz nem lehet alternatíva velük szemben.

A beszámoló nagyon sok központi bankhoz hasonló véleménnyel zár:

„Ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb fél számára nem jelent problémát a megbízható közvetítők jelenléte, és ha belegondolunk, mekkora költséggel járna e közvetítők kiiktatása, akkor azt láthatjuk, hogy jelen állás szerint a bitcoin nem lesz jelentős hatással az üzleti szektorra, mint alternatív fizetési rendszer.”

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!