Solana kereskedők, figyeljetek! Volatilitás várható ezek között a kulcsfontosságú szintek között

-

A Solana (SOL) áprilisban a 202 dolláros ellenállási szintről való visszafordulása megalapozta a medvék újbóli belépését a piacra.

A SOL erős medvés nyomásnak volt kitéve, mivel a cikk írásának időpontjában a 200 napos EMA irányába esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Amint azt az előző SOL cikkünkben előre jeleztük, a SOL rendkívül túladott állapota rövid távú trendfordulót eredményezett a chartokon.

A token ismét egy kritikus árszint közelében találta magát, de a leolvasások jelenleg nem teljesen túladottak. A megjelenés időpontjában a SOL körülbelül 141 dolláron kereskedett.

Vajon a SOL-vásárlói vissza tudják szerezni az előnyüket?

Az eladási nyomás azóta uralkodik, hogy a SOL-nak nem sikerült áttörnie a 202 dolláros ellenállási szint fölé.

Az altcoin az elmúlt három hónapban értékének közel 37%-át veszítette el, mivel a 127 dolláros szint közelében talált támaszt.

solana
Forrás: Hyblockcapital

A napi grafikonon a SOL egy klasszikus csökkenő éket mutatott e csökkenő trend közepette.

A 127 – 131 dolláros tartomány erős támaszt nyújtott, és elősegítette a fordulatot, ami segített a kriptónak abban, hogy felfelé irányú kitörést lásson.

A kitörés után a bikák újra tesztelték a 154 dolláros szintet. A 20-EMA és az 50-EMA azonban továbbra is akadályokat jelentett a helyreálláshoz.

A SOL a 200 napos EMA felé közelít a visszaesés során. Az altcoin az elmúlt héten közel kilenc hónap után tesztelte ezt a szintet.

Itt érdemes megemlíteni, hogy a SOL utoljára 2022 januárjában rallyzott a 200-as EMA alá. Ennek a medvés rallynak a folyamán körülbelül 1,5 évig maradt e szint alatt.

A cikk írásának időpontjában a 200 EMA 131 dollár körül volt. Ez a szint egybeesett a 127-131 dolláros támasz tartományával is, ami megerősítette a rövid távú fellendülési kilátásokat ebből a tartományból.

A SOL a jövőre nézve valószínűleg egy 127 és 154 dollár közötti tartományban fog ingadozni.

A kereskedők így a fenti szinteken lévő támaszról vagy ellenállásról történő visszafordulást kihasználhatják. A 154 dollár feletti bármely zárás segíthet a vevőknek a 172 dolláros zóna újratesztelésében.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 127-131 dolláros támasz tartomány alatti bármely zárás kiteheti a SOL-t egy hosszabb lejtmenetnek, és valószínűleg túladott piaci feltételeket idézhet elő.

Az írás időpontjában a MACD továbbra is medvés irányt mutat. Mindaddig, amíg a MACD vonalak nem lépik át a nulla jelzést, a SOL folytatja a következő napokban a squeeze fázist.

A Solana finanszírozási rátái csökkentek

A Coinglass adatai szerint a SOL finanszírozási rátái az összes tőzsdén nulla alá süllyedtek az elmúlt néhány órában.

A csökkenő tendencia meglehetősen medvés élvonalat ábrázolt. A szám javulása azonban segíthet az altcoin rövid távú lendületének visszaszerzésében.

solana
Forrás: Coinglass

Végezetül, a Bitcoin mozgásának és általános hangulatának nyomon követése kulcsfontosságú a jól informált vásárlási döntés meghozatalához.

Olvastad már? Mozgóátlagok bemutatása: Alapvető eszközök a kriptokereskedésben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Robert Kiyosaki Bitcoin árfolyam előrejelzése, ha Trump megnyeri az amerikai választásokat

Robert Kiyosaki jelentős gazdasági változást jósol, ha Donald Trump visszatér az elnöki székbe, ami szerinte az arany, az ezüst és a Bitcoin árának emelkedéséhez fog...

Mémcoin őrület augusztusban: Legjobb választások a kripto szakértők részéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, de bikafutás várható. Ez az időszak jó belépési lehetőséget kínál az altcoinok számára, amelyek emelkedőben vannak. Az értékrobbanás hamarosan bekövetkezhet. A várakozás...

Polygon, Mantle árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Polygon, Mantle A kriptopénzek piacán továbbra is jelentős árfolyam-ingadozás tapasztalható, az Ethereum ETF tőzsdei bevezetése órákra van. Figyelemre méltó, hogy az ETH árfolyama 3520 dolláron jegyzik, 20,871...

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!