Az amerikai befektetők mindössze 2 százaléka rendelkezik Bitcoinnal, de további 26 százalék érdeklődik iránta – derül ki egy a Wells Fargo és a Gallup által július 27-én közétett közvélemény-kutatás eredményeiből.

Az online kérdőívet május 7. és 14. között tölthették ki azok az amerikai befektetők, akik több mint 10.000 dollárnyi részvénnyel, kötvénnyel vagy befektetési alappal rendelkeznek. Az eredmények szerint azok többsége, akik hallottak már a Bitcoinról, nem fognak belátható időn belül a vezető kriptopénzbe fektetni, 72%-uk pedig „semmilyen érdeklődést nem mutat az iránt, hogy valaha is Bitcoint vegyen.”

A közvélemény-kutatás adatai szerint habár a befektetők 96%-a hallott már a Bitcoinról, „mindössze 10-ből 3 befektető (29%) mondja azt, hogy tud valamit a digitális valutáról,” 67%-a pedig hallott már róla, de nem igazán tudja, hogy mit is rejt.

Annak ellenére, hogy a bitcoinnal kapcsolatos kezdeti szándékok annak fizetőeszközként vagy „elektronikus készpénzként” való felhasználása volt, annak volatilis tulajdonsága miatt az tette „híressé, hogy inkább egy magas kockázatú, nagy nyereséggel járó befektetés lett, mintsem online valuta – habár a Bitcoin elektronikus fizetőeszközként való elfogadása egyre növekszik.

” A kérdőív eredményeiből az is látszik, hogy miközben a megkérdezettek 75%-a „nagyon kockázatos” befektetésként tekint a bitcoinra, 23%-uk mondja azt, hogy csak „valamennyire kockázatos”.

A kor- és nembeli statisztikák kimutatták, hogy elsősorban a fiatal férfiak „mondják azt, hogy tudnak valamit a bitcoinról, vagy más digitális valutáról.” A jelentés azt is állítja, hogy a „korbeli különbségekkel kapcsolatban, azok, akiknek kevesebb, mint 100.000 dollárnyi befektetésük van (vagyis nagyrészt a fiatalabbak), sokkal barátságosabban állnak hozzá az innovációkhoz, mint azok, akik magasabb eszköszinteken vannak.”

A Finder.com amerikaiakon végzett februári kriptopénz-tanulmánya szerint, az amerikaiak 8%-a, azaz nagyjából 26 millió személy már vásárolt kriptopénzt.

Egy legutóbbi jelentés, amely a 10 legnagyobb kripto projektről szólt (amelyek 2017-ben legalább egymillió dollárt gyűjtöttek össze), kimutatta, hogy átlagban az összes befektetés 136.000 százalékos megtérüléssel járt.

 

Forrás: cointelegraph.com