A kriptoközösség ETF-megszállottsága

-

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapjait (ETF) körülvevő lelkesedés közepette a Chicago Mercantile Eychange (CME) megerősítette, hogy a közeljövőben nem vezetne be semmilyen más kriptopénzt, ezzel megszüntetve minden ezzel kapcsolatos pletykát.

A kriptopénz határidős termékek jövője

A CME vezérigazgatója, Terry Duffy július 26-án a Bloombergnek megemlítette, hogy a kiemelkedő tőzsde nem érdekelt abban, hogy az altcoinok spekulatív pénzügyi eszköze legyen, főleg annak fényében, hogy a CBOE bemutatta régóta várt Bitcoin ETF szabályozásait.

A SEC augusztus 16-ig hozhat düntést a CBOE globális piaci javaslatával kapcsolatban. A szabályozói testület dönthet úgy is, hogy 90 nappal elhalasztja az állásfoglalást.

A SEC eddig gyakorlatilag minden olyan befektetési eszközt megtiltott, amely csak távolról is kapcsolatban állt a bitcoinnal, például a Winklevoss Bitcoin ETF-et, amelyet július 26-án már másodszor utasítottak el.

A nehéz út ellenére sokan optimistán tekintenek a legújabb kezdeményezésre, amely teljesíti a SEC összes követelményét, hogy ETF-ként fogadják el. A javaslatnak csak 6 ellenzője és 200 támogatója van.

Duffy azonban jelezte, hogy egy határidős termék bevezetése „a leginkább ellentmondásos” dolog lehet egy nagy tőzsde számára. A CME a szabályozási döntést megelőzően alaposan értékeli és fejleszti a tömör megközelítését.

Az interjúban Duffy azt állította, hogy az altcoin határidős termékeket nem lehetne azonnal elindítani, kiemelve, hogy még mindig „nagyon volatilis és új” termékek, illetve hírhedtek masszív áringadozásaikról. Hozzátette, hogy a CME nem tud határidős termékeket indítani kísérleti célból, mielőtt megértené azok alap funkcióit. Megemlítette, hogy a vállalat most egy „várakozik és megfigyel” taktikát alkalmaz.

Idén júliusban a CME azt állította, hogy a bitcoin határidős termékek átlagos napi volumene több mint 93 százalékkal nőtt a második negyedévben, az első negyedévhez képest. A váltó hozzátette, hogy a „nyílt szerződések” száma meghaladta a 2.400-at, amely 58%-os növekedést jelent az első negyedév óta.

A bitcoin terminügylet egy nagy favorit

A CME 2017 decemberében indította el Bitcoin határidős ügyleteit, feltehetőleg a masszív bikafutamra időzítve azt, amikor a kriptopénz néhány váltón elérte a 20.000 dollárt, miközben a teljes digitális eszközpiac nagyjából 800 milliárd dollárt ért el.

A piac azóta jelentősen zuhant: június 24-én a bitcoin ára elérte az 5.650 dollárt, a kriptopiac pedig ugyanezen a napon 250 milliárd dolláron állt. A cikk írásakor a bitcoin ~8.200 dolláron áll, a piac pedig 289 milliárd dollárt ér, a CoinMarketCap adatai szerint.

Eközben a CME altcoin határozatával szemben a rivális CBOE állítólag a bitcoin volatilis társainak bevezetésén gondolkodik.

Kitaposni egy sziklás utat

Korábban júliusban a BTCManager írt egy közelgő SEC határozatról, a bitcoin ETF-eket illetően, amely potenciálisan ahhoz vezethet, hogy a NASDAQ pénzügyi termékként listázza a kriptopénzeket. Voltak azonban előzőleg olyan próbálkozások is, amelyekben a felügyelő betiltotta a CBOE börzéjét, a szabályozások és a befektetők védelmének hiányára hivatkozva.

A Bitcoin ETF-fel kapcsolatos lelkesedésekkel ellentétben, a gyenge kereskedési teljesítménynek, illetve a nyilvános érdeklődés egy látszólagos hiánya néhány elbukott ETF-projekthez vezetett. Például az Ark „Év ETF-je” győztes ARKK és ARKW esetében amely egy úttörő kriptopénzt vázolt fel.

 

Forrás: btcmanager.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!