Ha megfelelő kiber-hacker képességek birtokában vagy, akkor bizonyára felhívta a figyelmed John McAfee legújabb nyílt kihívása. A vírusirtó-szoftver különc létrehozója július 24-én tette közé a Twitteren, hogy 100.000 dollárt ígér annak, aki feltöri a Bitifi kriptopénztárcáját.

 

McAfee és a Bitifi meg vannak győződve kriptotárcájuk biztonságáról

A BTCManager június 21-én írta meg, hogy McAfee szövetkezett a Bitifi hardvertárca-gyártóval, hogy elindítson egy kriptotokentárcát. McAfee a tárcát az „első valóban meghackelhetetlen és nyílt forráskódú kriptotárcának” nevezte. Azóta már egy kihívást is elindított egy twitter-bejegyzés formájában:

Forrás: John McAfee twitter

A Bitifi hivatalos weboldala szerint a 100.000 dolláros jutalom nem arra szolgál, hogy teszteljék a biztonsági sebezhetőségeket, hisz állításuk szerint a termék „abszolút” biztonságos, nem törhető fel vagy veszélyeztethető hackertámadás-kísérletekkel.

Mindezek után úgy tűnik, az egész bejegyzés mindössze egy hirdetőkampány része, mintsem egy nyílt kihívás. Bármely hackernek, aki próbára tenné tudását, először meg kell vennie a Bitifi tárcáját, feltölteni a minimális 50 dollárral, majd ez után kezdhetne hozzá kísérleteihez. A sikeres támadó megkapná a 100.000 dollárt, illetve a meghackelt tárca tartalmát.

McAfee az McAfee

Nem ez McAfee első kísérlete, hogy látszólag felháborító kijelentéseket tegyen a nyilvános platformokon. Híres arról, hogy bolhából elefántot csináljon. Korábban ebben az évben azt pletykálták, hogy nem kis pénzt fizettett azért, mert „piacmozgató” bejegyzéseket tweetelt a közösségi médiában.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) bevallott kiadásai között szerepelt egy „zavarba ejtően hatalmas” összeg, melyet Twitteren keresztül történő ICO ajánlások miatt kellett kifizetnie áprilisban. Ennek eredményeképp abbahagyta az ICO-ajánló tweetek posztolását.

 

Forrás: btcmanager.com