A DMG Blockchain Solutions Inc., egy változatos blokkláncvállalat azon dolgozik, hogy egy 85 megawattos elektromos és transzformátor alállomást hozzon létre a cég kriptobányász létesítményének fenntartásához – legalábbis a vállalat bejelentése szerint.

Az új alállomás egy része 2018 szeptemberére készülne el – ez 60 megawattal látná el a bányász rigeket.

A kanadai vállalat számos szolgáltatást kínál, beleértve a „bányászat mint szolgáltatás”-t (MaaS), ahol harmadik félként kezeli a bitcoin bányászatot.

Az új alállomást a tervek szerint majd „több mint 20-szorosára növeli a DMG kiszolgálókapacitását.”

A DMG bányászlétesítménye hibrid módon működik: kiszolgálja ügyfeleit, miközben saját célokra is termel kriptopénzt. A vállalat azt mondja, ez a megközelítés lehetővé teszi „a skálázás egy gyorsabb tempóját”, összehasonlítva a „tiszta bányász modellel”, mivel „kiegyensúlyozza a tőke követelményeit”, a befektetők pénzének megtérülése pedig egy „egyenletes jövedelem”, amit a MaaS modellje biztosít.

A DMG vezérigazgatója, Dan Reitzik, és ügyvezető igazgatója, Sheldon Bennett a Bitcoin Magazine-nak beszélt az új létesítményről:

„A DMG elégedett a haladással, amellyel egy vezető kirptobányász-kiszolgáló szolgáltatássá válhat Észak-Amerikában” – mondta Reitzik. „A 85 megawattos energetikai infrastruktúra kiépítésének szoros határideje egy herkulesi feladat, amely megmutatja, milyen jól összedolgozik a DMG csapata.”

Bennett kiemelte a tanulási görbét, amin a vállalatnak még keresztül kell mennie, de azt mondta, hogy ez nekik csak jó. Bennett szerint a DMG vezető bányászlétesítménye már ismétléses módszereken keresztül is skálázni tudja bányászkapacitását.

Az új alállomást rákapcsolják majd az elektromos hálózatra, a vállalat pedig úgy gondolja, elindulásakor ez 60 megawattot fog majd termelni, amelyet a bányászrigek áramellátásához használnak majd.

A vállalatfejlesztésért felelős Steven Eliscu hozzátette, hogy a „legjobb bányászfelszerelés és az alacsony árú elektromossághoz való hozzáférés” optimizmussal tölti el a vállalat jövőjét illetően.

 

Forrás: bitcoinmagazine.com