A blokklánc- és kriptobarát Nagy-Britannia

-

 

A Bank of England azt állította, hogy az átalakított fizetési rendszer jelenleg fejlesztés alatt van, és blokklánc-technológia segítségével fogja elősegíteni a fintech vállalkozások integrációjat.

A közleményt, amelyet az Egyesült Királyság jegybankja július 23-án jelentett be, pozitívan fogadta a brit kriptoszféra, ez pedig elősegíti az ország jövőbeli pénzügyi blokkláncfejlesztéseit.

A blokklánc- és kriptobarát Nagy-Britannia

Az intézmények kriptohoz való rideg hozzáállása ellenére – különösen London legjelentősebb pénzügyintézetei részéről – az Egyesült Királyság továbbra is az egyik legbarátságosabb európai jogkörnyezetet biztosítja, mind az ipar, mind a szabályozók által annyira dicsért blokklánc-technológia számára. Ennek pedig jelentős hatása van az országban folyó blokklánc-technológia-fejlesztésekre.

A blokkláncot használó startupok, fintechek, illetve az elosztott főkönyv technológia (DLT) egyre nagyobb térhódítása eredményeképp a Bank of England át akarja alakítani a már meglévő rendszert, amely magába foglalja a brit banki, fizetési és pénzügykereskedelmi infrastruktúrákat.

A bank azt reméli, hogy 2020-ig felállít egy jövőbiztos rendszert, amely masszív védelmet nyújt a kibertámadások ellen, és széles hozzáférést biztosít számos vállalkozáshoz – beleértve a fintech terén tevékenykedőket is. A Bank of England jelenlegi infrastruktúrája, amely a valós-idejű bruttó elszámolás (RTGS) elvén működik, évente nagyjából 500 milliárd brit fontot kezel, ezzel az Egyesült Királyság gazdaságilag harmadik legjobban teljesítő intézménye.

A brit versenyképesség fenntartása

A BoE már-már szívügyének tekinti a blokkláncot, vágyuk pedig annak integrációja, hogy London továbbra is az európai pénzügytevékenységek központja maradjon. Mivel az ország gazdasága a Brexit bizonytalanságából kifolyólag így is veszteségeket szenvedett el, a befektetők Berlinbe vagy Párizsba csábíttatása lenne az utolsó dolog, amit a szabályozók kívánhatnának.

A pénzügyipar továbbra is messze a legbefolyásosabban működő ágazata marad a szigetország gazdaságának, akárcsak az ország legjelentősebb szolgáltatásexportja.

A fővárosban jelenlévő pénzügyi óriásoktól eltekintve, a szektor uralkodásának másik oka az, hogy az ország számos előnnyel rendelkezik európai szomszédjaival szemben a fintech és blokklánc innovációk terén.

A brit kormány ezért úgy tekint a blokklánc-technológiára, mint egy eszközre, amely segítségével az Egyesült Királyság megtarthatja vezető szerepét a pénzügyi technológiák és innovációk terén. A bejelentésben a BoE megerősítette, hogy összehangolt erőfeszítéseket tett a blokklánc alapú fintech cégekkel, hogy közösen tegyenek eleget az átalakító törekvéseknek.

A közlemény egy része:

„Minden résztvevő megerősítette, hogy a megújult RTGS szolgáltatás által kínált funkcionalitás lehetővé teszi rendszereik összekapcsolását és a jegybanki pénzben történő elszámolásokat. Számos ajánlás érkezett a jegybanki pénzhez történő optimális hozzáférés biztosítására.”

A BTCManager korábban beszámolt róla, hogy a Bank of England számos olyan erőfeszítésben érintett, amely elősegíti a blokklánc fejlődését: ilyen például a Ripple fintech akszelerációja, illetve a kriptovállalkozások és startupok blokklánc kihívásai.

 

Forrás: btcmanager.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!