Állampolgárság bitcoinért

-

A 100.000 dollárt érő antigua és barbudai állampolgárság helyett mostantól elegendő „csekély” 12 bitcoint fizetni azért, hogy a szigetország lakói legyünk.

Mindezt az után, hogy az ország parlamentje módosította az Antigua és Barbuda Befektetési Állampolgárság Programról szóló törvényt, lehetővé téve, hogy a kifizetéseket bitcoinban vagy más kriptopénzben is végrehajthassák. A határozatot az ország miniszterelnöke és pénzügyminisztere, Gaston Browne jelentette be – írta az Antigua News Room.

Elérni a hodlereket

Browne szerint a döntés kényelmes megoldást jelent azok számára, akik állampolgárságot szeretnének vásárolni, és kriptopénzzel rendelkeznek. A fizetési mód hozzáadásával a program világszerte még több emberhez jut majd el.

„Kiszélesítjük a piacot, mivel számos kriptobefektetőnk van, aki hajlandó lenne állampolgárságot vásárolni, de csakis kriptovalutáért” – mondta Browne az ország parlamentjében, majd hozzátette, hogy „ha nem fogadod el a kriptovalutát, szó szerint kiszorulhatsz a piacról.”

Browne azt mondta, a kriptopénzekben végzett kifizetéseket minden nap amerikai dollárra váltják majd, hogy elejét vegyék a voltailitásból származó veszteségeknek.

Befektetni vagy hozzájárulni

Hogy a személyek megfeleljenek az Antigua és Barbuda Befektetési Állampolgárság programjai által támasztott követelményeknek, választhatnak, hogy 400.000 és másfélmillió dollár közötti befektetéseket végeznek az országban, vagy pedig 100.000 dollárral járulnak hozzá az ország Nemzeti Fejlesztési Alapjához. Továbbá az eltartottak száma alapján további összegeket kell fizetni.

A CCN előzőleg már beszámolt róla, hogy a Nyugat-indiai-szigetek különböző törekvésekkel álltak elő annak érdekében, hogy egy kriptobarát környezetet hozzanak létre. Múlt év áprilisában például a kormány arra utasította az ország főállamügyészét, hogy vázoljon fel egy keretrendszert, amely lehetővé teszi, hogy a kormány szolgáltatásaiért bitcoin segítségével lehessen fizetni.

Javítani az ország képén

Az ország külügy-, illetve nemzetközi kereskedésért és bevándorlásért felelős minisztere, Everly Paul Chet Greene azzal érvelt, hogy mivel a blokklánc megváltoztathatatlan természete lehetővé tenné a tranzakciók számára a nyomon követést, megkönnyítené a szigetország adóparadicsomként való elhíresülését.

Virágzó pénzügyi szektorának és internetesjáték-iparának köszönhetően az országra úgy tekintenek, mint ahol könnyen lehet pénzmosást és más pénzügyi bűntevékenységeket folytatni. Greene azt is megjegyezte, hogy ha a kormány engedélyezi a szolgáltatásokért történő bitcoinos fizetéseket, az megszilárdítaná Antigua és Barbuda hírnevét, mint a régió egyik úttörője.

„Itt, Antigua és Barbudán tudjuk, hogy mindig is az új fejlesztések úttörői és központja voltunk; vezetők és iránymutatók vagyunk a Karib-térségben” – zárta gondolatait Greene.

 

 

Forrás: ccn.com

Legfrissebb bejegyzéseink

A Fidelity vezető bemutatja az úttörő Bitcoin értékelő modelljét

A Fidelity globális makrogazdasági igazgatója, Jurrien Timmer az X-en (korábban Twitter) nemrégiben közzétett posztsorozatában egy úttörő Bitcoin-értékelési modellt mutatott be, amely potenciálisan újradefiniálhatja a kriptovaluta...

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!