Soha nem látott árfolyamon a LINK értéke – a Zeus Capital tovább rugdossa a projektet

-

Miközben a bitcoin és az ethereum árfolyama már egy ideje lokális maximumánál stagnál, addig a chainlink egyre magasabbra jutott az utóbbi napokban.

Történik mindez azután, hogy július közepe és vége között egy 22%-os visszahúzódást tapasztalt.

A CryptoSlate piaci adatai szerint az eszközt a cikk írásakor sosem látott, 11,52 dolláron kereskedik.

A márciusi nagy veszteségek óta tehát több mint 600%-os emelkedés figyelhető meg. Ezzel a kiugrással a LINK 2020 eddigi legjobban teljesítő kriptoeszköze.

Annak ellenére, hogy már a 10 dollárt is túllépte, a Chainlink legnagyobb kritikusa, az újonnan alapított Zeus Capital kriptoalap kitartóan bírálgatja a projektet.

A Zeus Capital bearish érzelmekkel viseltet a LINK iránt

Ha múlt hónapban már jelen voltál a „kripto-Twitter”-en, bizonyára a Zeus Capital sem kerülte el a figyelmedet.

Ez az a kriptoalap, amely állítólag az egész világon rendelkezik székhelyekkel (London, Hongkong stb.).

A vállalat valamikor a múlt hónapban bukkant fel egy olyan jelentéssel, amely szerint a LINK 99%-os zuhanással 0,07 dolláros árfolyamot ér majd el a jövőben.

„Kutatásainkra alapozva short pozíciót nyitottunk a LINK-re, és önöknek is azt tanácsoljuk, tegyenek így 0,07 dolláros célár mellett, amely közel 100%-os potenciális megtérülést jelent” – olvasható a jelentés utolsó mondataként.

Az alap állítólag megpróbált fizetni azon kriptokereskedőknek is, akik bearish elemzéseket tettek közzé az eszközről. Néhány beszámoló szerint akár 5 bitcoin (~57.500 dollár) jutalmat is kínáltak egyetlen negatív posztért cserébe.

A jelentés megjelenése után a Chainlink közösségén belül egyesek a „Zeus Capital likvidálásával” próbálkoztak meg. Ennélfogva egy csomó vásárlási megrendelés jelent meg a piacon, a LINK árfolyama pedig a már fent említett rekordértékét érte el.

A vállalat „likvidálására” tett erőfeszítések ellenére – amelyek feltehetőleg a kriptopénzre az OKEx-en vagy más kriptotőzsdén megrendelt shortok formájában valósult meg – a Zeus Capital továbbra is életben van és rugdos.

A vállalat az alább látható Twitter-bejegyzést tette közzé, miután a Chainlink elérte a 10 dollárt, az „Enron”-hoz és a „Wirecard”-hoz hasonlítva a projektet, megemlítve, hogy bár ezek a vállalatok „igencsak jól működtek” egészen addig, amíg a dolgok tönkre nem mentek. A Zeus Capital szintén megemlítette a bedőlt „Theranos” biotechnológiai vállalatot is.

Külön üzenetekben hozzátették, hogy ők nem fognak eltűnni, és hogy mély zsebük van arra, hogy világgá kürtöljék: a LINK-nek nincs nagy jövője.

A BAND szintén ralizik

Ha már a LINK teljesítményéről szót ejtettünk, nem feledkezhetünk meg a Band Protocolról sem. A két projekt egymás versenytársának számít, hisz mindketten orákulumtechnológiákat kínálnak decentralizált alkalmazások és blokkláncfejlesztők számára.

Az elmúlt 7 nap során – a CryptoSlate adatai szerint – natív kriptopénzük 125%-os növekedett, szintén megdöntve eddigi rekordjait.

A BAND növekedésének legutóbbi löketét a Coinbase Pro táplálta, amikor ezen a héten bejelentették az eszköz listázását.

Olvastad már? 12 hónapos mélyponton a bitcoin piaci dominnciája

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE! 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!