Miközben a kriptoárak tovább növekednek, a Bitcoin piaci összértéke majdnem megegyezik a Bank of America vállalatáéval.

A Bitcoinba befektetett összes spekulatív tőke jelenleg csupán néhány milliárd dollárral kevesebb, mint a Bank of America piaci értéke.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Cointelegraph jelentései szerint a Bitcoin jelenlegi piaci kapitalizációja valamivel több, mint 217 milliárd dollár, míg a Yahoo Finance azt mutatja, hogy a Bank of America összértéke épphogy meghaladja a 226 milliárd dollárt – ezt az összehasonlítást a The Next Web mutatta be egy nem régi cikkben.

 

Növekszik a Bitcoin piaci összértéke

Bár a bitcoint jellemezték már drámai árváltozások, a 2020-as év során az ára annyira jelentősen nőtt, hogy sok vagyoneszközökkel kapcsolatos összehasonlítás részévé vált.

Márciusban, még azelőtt, hogy a COVID-19 intézkedések a feje tetejére állították a világot, az Egyesült Államok Központi Bankja 168 milliárd dolláros tőkével pumpálta a gazdaságot. Akkoriban a Bitcoin piaci összértéke közel 145 milliárd dollár volt.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója áprilisban körülbelül 140 milliárd dolláros nettó értékkel dicsekedett, míg a Bitcoin piaci összértéke csaknem 130 milliárd dollár volt.

Bezos elvileg megvásárolhatta volna a forgalomban lévő összes bitcoint – még néhány milliárd dollár is maradt volna neki –, bár nagy volumenű vásárlások reálisan valószínűleg lehetetlennek bizonyulnának olyan tényezők miatt, mint például a növekvő árak vagy a likviditás.

Bezos nettó értéke azóta megdöbbentő 193 milliárd dollárt ért el. A Bitcoin értéke azonban továbbra is több, mint 217 milliárd dollár.

A vagyoneszköz elképesztő rekordokat érhet el

A What Bitcoin Did podcast házigazdája, Peter McCormack társaságában egy augusztus 4-ei podcast epizódban Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója azt állította, azt is el tudja képzelni, hogy a Bitcoin piaci összértéke a jövőben 80 vagy 90 billió dollárt is elérjen.

Pompliano azonban azt is hozzátette, abban már nem annyira biztos, hogy megéli azt az időt, amikor a vagyoneszközzel kapcsolatosan ilyen értéket lehet majd feljegyezni.

A bitcoint régóta támogató Pompliano sokszor fejezte már ki véleményét a bitcoinnal kapcsolatban, szerinte ugyanis a vagyoneszköz nem függ össze a mainstream piacokkal.

Olvastad már? 2025-ig megszavazták Hester Pierce „kriptoanyu” SEC-tagságát

Kiemelt kép: Skip Moore

Forrás: cointelegraph.com

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!