A Bitcoin majdnem olyan sikeres, mint a Bank of America

-

Miközben a kriptoárak tovább növekednek, a Bitcoin piaci összértéke majdnem megegyezik a Bank of America vállalatáéval.
A Bitcoinba befektetett összes spekulatív tőke jelenleg csupán néhány milliárd dollárral kevesebb, mint a Bank of America piaci értéke.

A Cointelegraph jelentései szerint a Bitcoin jelenlegi piaci kapitalizációja valamivel több, mint 217 milliárd dollár, míg a Yahoo Finance azt mutatja, hogy a Bank of America összértéke épphogy meghaladja a 226 milliárd dollárt – ezt az összehasonlítást a The Next Web mutatta be egy nem régi cikkben.
 

Növekszik a Bitcoin piaci összértéke

Bár a bitcoint jellemezték már drámai árváltozások, a 2020-as év során az ára annyira jelentősen nőtt, hogy sok vagyoneszközökkel kapcsolatos összehasonlítás részévé vált.
Márciusban, még azelőtt, hogy a COVID-19 intézkedések a feje tetejére állították a világot, az Egyesült Államok Központi Bankja 168 milliárd dolláros tőkével pumpálta a gazdaságot. Akkoriban a Bitcoin piaci összértéke közel 145 milliárd dollár volt.
Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója áprilisban körülbelül 140 milliárd dolláros nettó értékkel dicsekedett, míg a Bitcoin piaci összértéke csaknem 130 milliárd dollár volt.
Bezos elvileg megvásárolhatta volna a forgalomban lévő összes bitcoint – még néhány milliárd dollár is maradt volna neki –, bár nagy volumenű vásárlások reálisan valószínűleg lehetetlennek bizonyulnának olyan tényezők miatt, mint például a növekvő árak vagy a likviditás.
Bezos nettó értéke azóta megdöbbentő 193 milliárd dollárt ért el. A Bitcoin értéke azonban továbbra is több, mint 217 milliárd dollár.

A vagyoneszköz elképesztő rekordokat érhet el

A What Bitcoin Did podcast házigazdája, Peter McCormack társaságában egy augusztus 4-ei podcast epizódban Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapítója azt állította, azt is el tudja képzelni, hogy a Bitcoin piaci összértéke a jövőben 80 vagy 90 billió dollárt is elérjen.
Pompliano azonban azt is hozzátette, abban már nem annyira biztos, hogy megéli azt az időt, amikor a vagyoneszközzel kapcsolatosan ilyen értéket lehet majd feljegyezni.
A bitcoint régóta támogató Pompliano sokszor fejezte már ki véleményét a bitcoinnal kapcsolatban, szerinte ugyanis a vagyoneszköz nem függ össze a mainstream piacokkal.

Olvastad már? 2025-ig megszavazták Hester Pierce „kriptoanyu” SEC-tagságát

Kiemelt kép: Skip Moore
Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!