Az arany és ezüst esése rossz hír lehet a bitcoin számára

-

2020 márciusában a tőzsdék magukkal ragadták a bitcoint a fekete csütörtöki esés során. Azóta az arany és az ezüst szárnyalása a bitcon- és altkoinpiacokon is sokat segített.
Közös tulajdonságaiknak köszönhetően ezek a digitálisan ritka eszközök hasonló teljesítményt nyújthatnak, mint a nemesfémek, azonban ez katasztrofális esést is okozhat.

Visszahúzásra számíthat az arany és az ezüst, a dollár értéke megkezdheti a helyreállást

A dollár értéke már régóta zuhan, még az olyan pénzügyi elemzőcégek is a hanyatlására figyelmeztettek, mint a Goldman Sachs. Az egykoron hatalmas dollár elveszítheti piacvezető pozícióját, mint a világ tartalékvalutája, és ez az egész globális pénzügyi piacra is kihathat.
A tőzsdék nagyrészt oldalaztak, további gazdaságélénkítő csomagok hírére várhatnak, mielőtt reagálnának.
Az amerikai kormány éppen a következő gazdaságélénkítés részleteit tárgyalja, így az arany, az ezüst és a bitcoin értéke szinte felrobbant az elmúlt hetek során.
Az arany árfolyama megdöntötte minden korábbi rekordját, és még az ezüst is elérte az unciánkénti 30 dolláros árfolyamot. A befektetők korlátolt készletük miatt választják ezeket az eszközöket, mielőtt még több pénz lép a gazdaságba.

Forrás: tradingview.com

Azonban a dollár készül a visszatérésre miután kétéves mélypontig zuhant. Több technikai mutató is azt jelzi, hogy a világ tartalékvalutája visszapattanhat.
Kecsegtető lehet a befektetők számára, hogy profitáljanak az arany és ezüst árfolyamából, amely rövid-közepes távon visszahúzást okozhat.
Ha a bitcoin és az altkoinok értéke továbbra is együtt mozog az arannyal, akkor ez katasztrofális lehet a kriptopénzek számára, melyek épp most kezdenének egy újabb bikafutamot.
 

A kriptopénzek is nagyot eshetnek, ha bedől a nemesfémek árfolyama

Miután az arany és az ezüst szárnyalni kezdett, a bitcoin és az altkoinok is megindultak. A vezető kriptopénz árfolyama átlépte a 10.000 dollárt, és szinte egy szempillantás alatt 12.000 dollárig emelkedett.
Az ethereum értéke éves szinten 200%-ot nőtt, a korábban rosszul teljesítő XRP értéke heti szinten 45%-ot emelkedett.
Az altkoinok különösen jól teljesítettek, egyfajta ezüstként szolgálnak a bitcoin mellett. Mivel ezek az eszközök mind hasonló tulajdonságokkal és viselkedésekkel rendelkeznek, így a két piaci eszköz együtt indulhat zuhanásnak a dollárral szemben.

Forrás: tradingview.com

Ha összevetjük az arany, az ezüst, a bitcoin és az altkoinok árfolyamát, akkor szembetűnő a hasonlóság. Annak ellenére, hogy egyelőre együtt állnak, ez gyorsan megváltozhat és csak a nem eladott profitok veszhetnek kárba.
Tényleg megállhat az ezüst és az arany emelkedése? És ha igen, akkor milyen hatása lehet mindennek a kriptopiacokra?

Olvastad már? Kereskedők, figyelem! Versenyt hirdetett a OKEx kriptotőzsde. 20.000 dollár a főnyeremény. Itt vannak a részletek.

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!