Egy új csúcs után a bitcoin és az arany értéke is visszahúzódott, miután megjelent a hír, hogy az USA munkanélküliségi statisztikája a vártnál jobb eredményt hozott.

Pár lépést visszahátrált a bitcoin

Néha még saját kárunkra is örülni kell a jó híreknek, mint például annak, hogy egyre több ember megélhetősége és pénzügyi biztonsága kezd helyreállni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az hogy a jobb munkanélküliségi statisztika miatt pár száz dollárt csökken a bitcoin és az arany értéke egy jó kompromisszumnak mondható.

A bitcoin jelenleg 11.500 dollár körül mozgott, az elmúlt 24 órában pedig 300 dollárt esett. A nemesfém értéke 2000 dollár körül mozog, miután a héten 2100 dolláros csúcsig emelkedett.

Az USA Munkaügyi Hivatala szerint 1,7-1,8 millió új embert alkalmaztak júliusban nem mezőgazdasági területen. Csupán 1,6 millióra számítottak, így az Egyesült Államok gyorsabb helyreállást mutat, mint amire az elemzők figyelmeztettek, így még több ember vagyona és stabilitása állhat helyre.

Edward Moya, az OANDA piaci elemzője a következőt mondta egy interjúban:

A nem mezőgazdasági munkákról szóló jelentés azt mutatja, hogy nem látható a harmadik negyedévben bekövetkező visszaállás, amelyre sokan számítottak. A munkaerőpiac nem lett rosszabb és a kockázatos befektetők a dollárral együtt indultak növekedésnek a munkaügyi számok jó híre miatt. Sok kereskedő negatív eredményre számított, de ez a pesszimizmus csak tovább tolódik egy hónappal, ugyanis a következő jelentésben már a második hullám hatásaira számíthatunk.

 

Egyre többen dolgoznak

A jó hír ellenére az USA-ban továbbra is 10% fölötti a munkanélküliség, habár ez sokkal barátibb, mint a korábban jósolt 20%, amelyet a vírus berobbanása idején jósoltak. Ez azt sugallja, hogy a munkanélküliek fele sikeresen új munkahelyre lelt az elmúlt hónapok során.

Emellett az arany és a bitcoin további ellenállást mutatott. A bitcoin értéke csupán pár száz dollárt csökkent, ami nem annyira kritikus teljesítmény. Emellett mindig jó hír ha szárnyal a dollár.

A dollár értékcsökkenése ugyan segíthet a bitcoin növekedésben, de a dollárt még mindig széles körben használják a világban és ha összeomlana, az az USA mellett az egész világra kihathat.

Olvastad már? Soha nem látott árfolyamon a LINK értéke – a Zeus Capital tovább rugdossa a projektet

Forrás: livebitcoinnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂