A munkanélküliségi számokkal együtt esett a bitcoint

-

Egy új csúcs után a bitcoin és az arany értéke is visszahúzódott, miután megjelent a hír, hogy az USA munkanélküliségi statisztikája a vártnál jobb eredményt hozott.

Pár lépést visszahátrált a bitcoin

Néha még saját kárunkra is örülni kell a jó híreknek, mint például annak, hogy egyre több ember megélhetősége és pénzügyi biztonsága kezd helyreállni.

Az hogy a jobb munkanélküliségi statisztika miatt pár száz dollárt csökken a bitcoin és az arany értéke egy jó kompromisszumnak mondható.
A bitcoin jelenleg 11.500 dollár körül mozgott, az elmúlt 24 órában pedig 300 dollárt esett. A nemesfém értéke 2000 dollár körül mozog, miután a héten 2100 dolláros csúcsig emelkedett.
Az USA Munkaügyi Hivatala szerint 1,7-1,8 millió új embert alkalmaztak júliusban nem mezőgazdasági területen. Csupán 1,6 millióra számítottak, így az Egyesült Államok gyorsabb helyreállást mutat, mint amire az elemzők figyelmeztettek, így még több ember vagyona és stabilitása állhat helyre.
Edward Moya, az OANDA piaci elemzője a következőt mondta egy interjúban:

A nem mezőgazdasági munkákról szóló jelentés azt mutatja, hogy nem látható a harmadik negyedévben bekövetkező visszaállás, amelyre sokan számítottak. A munkaerőpiac nem lett rosszabb és a kockázatos befektetők a dollárral együtt indultak növekedésnek a munkaügyi számok jó híre miatt. Sok kereskedő negatív eredményre számított, de ez a pesszimizmus csak tovább tolódik egy hónappal, ugyanis a következő jelentésben már a második hullám hatásaira számíthatunk.

 

Egyre többen dolgoznak

A jó hír ellenére az USA-ban továbbra is 10% fölötti a munkanélküliség, habár ez sokkal barátibb, mint a korábban jósolt 20%, amelyet a vírus berobbanása idején jósoltak. Ez azt sugallja, hogy a munkanélküliek fele sikeresen új munkahelyre lelt az elmúlt hónapok során.

Emellett az arany és a bitcoin további ellenállást mutatott. A bitcoin értéke csupán pár száz dollárt csökkent, ami nem annyira kritikus teljesítmény. Emellett mindig jó hír ha szárnyal a dollár.
A dollár értékcsökkenése ugyan segíthet a bitcoin növekedésben, de a dollárt még mindig széles körben használják a világban és ha összeomlana, az az USA mellett az egész világra kihathat.

Olvastad már? Soha nem látott árfolyamon a LINK értéke – a Zeus Capital tovább rugdossa a projektet

Forrás: livebitcoinnews.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!