Kriptopénzzel is fizethetünk Dél-Korea leglátogatottabb strandjain

-

A puszani Haeundae Strand is részese annak a pilot programnak, amelynek célja, hogy kriptofizetési megoldásokat kínáljon a strandolóknak a nyár folyamán.
A Bitbeat-affiliate CIC Enterprise által futtatott pilot program kriptofizetési megoldásokat szeretne kínálni Dél-Korea két leglátogatottabb strandjának turistái számára.

A ZDNet Korea szerint a cég együttműködésre lépett az Innotech kártya- és készpénzfizetési szolgáltatóval, hogy tokenalapú fizetési megoldásokat vezessen be a Haeundae Beach System puszani strandjain.
A program lehetővé teszi majd a látogatók számára, hogy vízi sportokkal kapcsolatos tevékenységekért, mentőmellényért, de egyebek mellett napernyőbérlésért is fizethessenek bitcoinnal és ethereummal, valamint MCI és WAY ERC20-alapú tokenek segítségével egy okostelefon-alapú alkalmazáson keresztül.
 

Gyorsabb fizetési megoldás a turisták számára

A Bitbeat elárulta, miszerint az ilyen fizetések kevesebb mint 10 perc alatt megvalósulnak, a fizetés pedig QR-kódok segítségével történik bármilyen tárcából.
Pont ezek a tények azok, amelyek megkülönböztetik ezt a többi hasonló projekttől, amelyek megkövetelik a felhasználóktól, hogy külön alkalmazásokat töltsenek le az összes folyamat lebonyolítására.
A vállalat hozzátette:

„Reméljük, hogy a Haeundae-gu Beach System által használt virtuális valuta szélesebb körben is felhasználható lesz a való életben. Egy kriptopénz-fizetési környezetet próbálunk megteremteni.”

A puszani hatóságok arra számítanak, hogy a nyári napok során az emberek egyre több cikket bérelnek majd a haeundaei strandokon, ahelyett, hogy saját cuccokat hoznának, jobban kiélvezve ezáltal a strandon töltött időt. A Songjeong strand egyébként szintén futtat egy ehhez hasonló kriptofizetési pilotot.
Szintén Puszanban történt nemrég, hogy egy dél-koreai konzorcium június 20-án bejelentette szándékát egy blokkláncalapú egészségügyi turistaplatform kiépítésére.
Az elindulás dátumát még nem jelölték ki, a Gyeongam Ilbo szerint pedig a kezdeményezést a Busan Bank vezeti majd.

Olvastad már? Az arany és ezüst esése rossz hír lehet a bitcoin számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!