Miért longolja „felelőtlenül” a bitcoint a Wall Street tapasztalt résztvevője

-

A Goldman Sachs egykori alkalmazottja a következők miatt longolja „felelőtlenül” a bitcoint
A Real Vision vezérigazgatója, Raoul Pal augusztus 6-án a Twitteren hangoztatta a bitcoin iránti rajongását.

Megjegyezte, hogy bár az arany jó fedezeti ügylet lehet a fiat valuták pénznyomtatásával szemben, a bitcoin jobbnak bizonyul:

„Valójában csak egy eszköz tudta ellensúlyozni a G4 vagyonmérlegének növekedését. Nem részvények, nem kötvények, nem árucikkek, nem hitel, nem nemesfémek és nem is bányászok. Csak egyetlen eszköz tudott mindent teljesítményben felülmúlni szinte bármikor. Bizony. #Bitcoin $BTC.”

Hozzátette, hogy ennek az alapvető tényezőnek köszönhetően annyira bullish lett a véleménye a kriptovalutát illetően, mint amilyen még sosem volt.
Pal hozzátette, hogy most már „felelőtlenül longolja” a kriptovalutát.

„Minden nap egyre jobban meggyőz a bitcoin. Már most is felelőtlenül longolok. Úgy gondolom, valószínűleg már nem is érdemes más vagyoneszközt birtokolni hosszú távú eszközallokációként, de erről majd inkább máskor (még mindig fontolgatom).”

 

Nem ő a Wall Street egyetlen bikája 

Pal nem az egyetlen olyan bitcoinbika, aki a Wall Streetről érkezik.
Mike Novogratz a Goldman Sachs egykori partnere és a Fortress volt ügyvezetője, azóta pedig a Galaxy Digital kriptobefektetési bank tagja lett.
Novogratz nemrégiben egy CNBC-nek adott kommentárban növekvő rajongását hangsúlyozta a bitcoin iránt, azzal érvelve, hogy a bitcoin idén a 20.000 dollárt is elérheti:

„A bitcoin továbbra is jelentős kereskedelmi érdekeltséggel rendelkezik” – mondta. „Ennek nagy része azonban olyan részvényekre térült át, mint például a techrészvények, csak is azért, mert szórakoztatóbbak voltak … Tegnap pedig annak lehettünk tanúi, hogy a pénz inkább az aranyra és a bitcoinra irányult.”

Vannak azonban egyéb résztvevők is, mint például Paul Tudor Jones, aki egy milliárdos fedezeti alapkezelő.
Bár Jones idejének nagy részét hagyományos befektetésekre fordítja, májusban bejelentette, hogy nyilvánosan és szakmailag kockázatot vállal a bitcoin határidős ügyletekkel.

„Normál esetben nem támogatom a bitcoin birtoklását, azonban elismerem a potenciálját egy olyan időszakban, amikor a modern történelem legrendellenesebb gazdaságpolitikájának lehetünk tanúi. Pont emiatt a helyzethez alkalmazkodva szükséges átalakítani a befektetési stratégiánkat. Frissítettük a Tudor BVI értékesítési prospektusait, hogy nyilvános legyen az, miszerint bitcoin határidős ügyletekkel is kereskedhetünk.”  

Megemlítette a központi bankok folyamatban lévő pénzügyi intézkedéseit, „rendellenesnek” nevezve őket.
Jones hozzátette, hogy szerinte a bitcoin lesz a „verseny nyertese” egy olyan világban, ahol a fiat pénz látszólag rekordsebességgel veszti értékét.

Olvastad már? A munkanélküliségi számokkal együtt esett a bitcoint

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!