Elemzők szerint „buborék gyanúsak” a tőzsdék, de a bitcoinkereskedőket ez nem hatja meg

-

A Buffett-mutató alapján a tőzsdepiacok hamarosan buborék területbe léphetne, de a bitcoinkereskedőket ez nem hatja meg.
Holger Zschaepitz, a Welt piaci elemzője szerint a Buffett-mutató alapján a tőzsdepiacok „buborék területbe léptek.”

A tőzsdék és a bitcoin között kialakult korreláció miatt a bitcoin értéke is együtt zuhanhat a tőzsdékkel.


A tőzsdék már hetek óta szárnyalnak, mivel egyre több a kockázatvállaló befektető. Az elmúlt egy hónap során 25.706 pontról 27.433-ig emelkedett a Dow Jones Ipari Átlag (DJIA), amely 6,7%-os emelkedést jelent.

Miért lehetnek veszélyben a tőzsdék és hogy hathat ez a bitcoinra

A Buffett-mutatót az alapján lehet kiszámolni, hogy elosztjuk a tőzsdék összértékét az USA GDP-jével.
A mutató próbálja kideríteni a tőzsdék valós értékét az amerikai gazdasághoz képest. Ha a mutató 100 alá esik, akkor a tőzsdéket buborék veszély fenyegeti.
Az amerikai tőzsdepiacok április óta szárnyalnak a kedvező piaci körülmények és a több billió dollár értékű gazdaságélénkítések miatt. A techcégek részvényei jelentős mértékben lenyomták a többi részvényt, így feljebb tolták a piacokat.
Különböző makrotényezők miatt a tőzsdék történelmi magaslatokon állnak a gyenge profitokhoz képest. Ennek következtében a váltók 2018 óta először léptek buborék területre.
Zschaepitz szerint:

 „Újabb mérföldkőhöz értek a tőzsdepiacok. 2018 óta először haladta meg a részvénypiacok értéke a GDP 100%-át. Warren Buffett számára ez azt jelenti, hogy tőzsdebuborék várható.”

Nincs egyértelmű összefüggés a részvények és a bitcoin között, csupán az elmúlt négy hónap során a bitcoin követte a tőzsdék árfolyamát. A Skew adatai alapján július eleje óta a bitcoin szorosan követte az S&P 500 teljesítményét.

Forrás: Skew

Ha a tőzsdék esni kezdenek és a befektetők a kötvényekbe menekülnek a túlértékelt piac miatt, akkor ez a bitcoinra is kihathat. A tőzsdék lendülete továbbra is kitart és egy elhúzódó bika piac során a kriptopiacok túlhevülhetnek.

Az elemzők rövid távon nem aggódnak a bitcoin miatt

Rövid távon az elemzők arra számítanak, hogy tovább emelkedhet a bitcoin értéke, és megugorhat a short szerződések száma. A bitcoin általában akkor esik át egy short squeezen, amikor a kereskedők agresszívan próbálják shortolni a piacokat túl magas tőkeáttéttel.
A Byzantine General nevű kereskedő szerint tovább tarthat a bitcoin növekedése, mivel sok kereskedő tart nyitva short pozíciókat.
A bitcoin likvidációs grafikonja azt mutatja, hogy 11.800 dolláros árfolyamon jelentős mennyiségű short szerződés kerülhet likvidálásra. Vásárlók számára a shortok folyósítása további fizetőképességét jelent és ez a bálnák számára kedvező lehet.
A piac jelenlegi struktúrája miatt a bitcoin 11.800 – 12.000 dolláros szinten állhat meg, ha a vásárlók sikeresen likvidálják a short szerződéseket.
A Satoshi Flipper nevű kereskedő szerint úgy tűnik, hogy a bitcoin konszolidálódik, mielőtt ismét növekedésnek indulna.

Olvastad már? A Bitcoin majdnem olyan sikeres, mint a Bank of America

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!