Satoshi korabeli kriptotárcák élednek újra ismét

-

A népszerű kriptokövető szolgáltatás, a Whale Alert észrevette, hogy egy újabb, évek óta szunnyadó kriptotárca éledt újra fel. A mai nap folyamán egy régi Ethereum tárca volt aktív.

Most pedig egy Bitcoin cím aktiválódott újra, ahol utoljára akkor mozgott BTC, amikor Satoshi Nakamoto még a kriptoközösség aktív részese volt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egy bálna 27,4 millió dollárt mozgatott Bitcoinba

A Whale Alert szerint, egy szunnyadó cím 12 év után ébredt fel, és a jelenlegi BTC/USD árfolyamon számolva 27.456.958 dollár értékű 1000 Bitcoint mozgatott meg.

Tizenkét évvel ezelőtt 2011-et írtunk – ez egy évvel azután volt, hogy a Bitcoin titokzatos megalkotója, Satoshi Nakamoto a korai Bitcoin közösség, például Gavin Wood, Hal Finney és mások kezében hagyta találmányát.

Nemrégiben vált ismertté, hogy a Mac-ek iOS-kódja tartalmazza a Bitcoin fehér könyvét.

Ez hatalmas találgatásokat váltott ki azzal kapcsolatban, hogy Steve Jobs, a technológiai látnok és az Apple társalapítója lehet-e Satoshi Nakamoto.

A népszerű kripto YouTuber Lark Davis rámutatott, hogy Nakamoto 2010 végén tűnt el, Jobs pedig 2011-ben hunyt el.

Sokan azonban ennek az elméletnek a részeként felvetették, hogy inkább a másik Apple-alapító, Steve Wozniak lehetett az igazi Satoshi.

Egymás után ébrednek a szunnyadó BTC és ETH tárcák

Ahogy arról beszámoltunk már, sokféle Bitcoint és Ethereumot tartalmazó ősi kripto cím újra aktiválódott és elkezdték mozgatni a kriptóikat.

Múlt héten két BTC tárca ébredt fel, miután 10 és 9,3 évig inaktív volt. Ezek 1 128 BTC-t, illetve 6 078 BTC-t mozgattak.

Több, a 2014-es ETH ICO óta inaktív Ethereum tárca is felébredt a közelmúltban.

Egyikük 1 ETH-t váltott, de a tárcája még mindig 2365 ETH-t tartalmaz, 4 377 447 USD értékben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Sok Twitter-felhasználó viccelődött az ősi kriptotárcákról szóló tweetekhez fűzött kommentekben, hogy tulajdonosaiknak valószínűleg csak most sikerült végre megtalálniuk a kulcsokat ennyi év után.

Úgy tűnik, hogy ezek az ősi bálnák, akik újra aktiválták a tárcájukat, többnyire eladják a kriptóikat.

Erre azonban most nem tűnik a legjobb időpontnak, a Bitcoin 2021 novemberében érte el 69.000 dolláros történelmi csúcsát, jelenleg 27.444 dolláron kereskednek vele, vagyis 60,09%-kal csökkent a történelmi csúcshoz képest.

Az Ethereum nagyjából ugyanebben az időben érte el 4891 dolláros ATH-ját, most 2000 dollár alatt cserél gazdát, 62,21%-kal elmaradva ettől a történelmi szinttől.

zeta

Olvastad már? Több millió dolláros büntetést szabott ki a SEC árfolyam-manipulációért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!