A Stellar Network elindítja az első amerikai befektetési alapot

-

A Stellar blokklánc hatalmas adoptációs híreket jelentett be. Az első olyan amerikai bejegyzett alap, amely nyilvános blokkláncot használ a tranzakciók feldolgozására és a részvénytulajdon nyilvántartására, már elérhető a Stellar hálózaton.

Egy tweetben a Stellar közzéteszi, hogy a Franklin Templeton OnChain U.S. Government Money Fund (FOBXX) már elérhető a hálózaton a Benji Investments alkalmazáson keresztül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A sajtóközlemény szerint ez az első olyan, az Egyesült Államokban bejegyzett befektetési alap, amely nyilvános blokklánc technológiát használ a Stellar blokkláncán történő tranzakciókhoz és a részvénytulajdonláshoz.

A közlemény szerint az alap átutalási ügynöke vezeti a részvénytulajdonlás hivatalos nyilvántartását egy saját blokkláncba integrált rendszeren keresztül, amely jelenleg a Stellar blokklánc hálózatot használja a tranzakciós tevékenységhez.

A Stellar egy izgalmas mérföldkövet is felfedett a hálózatán működő első regisztrált amerikai alap számára, amely átlépte a 270 millió dolláros kezelt vagyont (AUM).

A fejlemény azért jelentős, mert a pénzügyi rendszer nagyobb átjárhatóságának lehetőségét mutatja, mivel a blokklánc technológia és a hagyományos pénzügyi intézmények közötti jelentős integrációt tükrözi.

A Franklin Templeton on-chain U.S. Government Money Fund egy 1940-es törvény szerinti alap, amely teljes vagyonának legalább 99,5%-át készpénzbe, állampapírokba és teljes mértékben állampapírokkal vagy készpénzzel fedezett visszavásárlási megállapodásokba fekteti.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A hónap elején a Stellar-alapú digitális pénztárca, a Decaf bejelentette, hogy integrálódott a MoneyGram és a Stellar Development Foundation (SDF) által működtetett digitális pénztárcák globális be- és kikapcsolási szolgáltatásával.

Az integráció révén a Decaf felhasználói át tudnak majd váltani a készpénz és a digitális valuta között.

zeta

Olvastad már? A KuCoin hivatalos Twitter fiókját feltörték, 9 ETH és 0.2 BTC-t elloptak

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!