Sam Bankman-Fried Solana vásárlására bíztatja a börtönőreit

-

A New York Times publikációjából kiderül, hogy az ítéletére váró SBF azt tanácsolta a börtönőreinek, hogy fektessék a pénzüket Solana tokenjébe.

A csődbe ment kriptotőzsde, az FTX korábbi vezetője az ügyvédei közreműködésével kérvényt adott be, hogy 6,5 éves börtönbüntetést kapjon csak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelenlegi törvények alapján a bíróság akár 110 évre is elítélheti, miután az esküdtszék tavaly novemberben bűnösnek találta több rendbeli csalás és pénzmosás vádjában, miután az FTX tőzsde csődbe ment, sok milliárdos veszteséget okozva a felhasználóknak és a hitelezőknek.

SBF eredetileg több, mint fél tucat vádponttal kellett, hogy szembenézzen, és az ügyben eljáró bíró, Lewis A. Kaplan a novemberi esküdtszéki döntés után idén március 28-ra tűzte ki az ítélethirdetés dátumát.

A szövetségi ügyészség egyelőre nem adott be javaslatot az ügyben, de a vádiratok összeállítása során 100 éves büntetést helyezett kilátásba a tőzsdevezér számára.

Az FTX ügyvédei úgy érvelnek, hogy a 100 éves börtönbüntetés eltúlzott, hiszen SBF sosem került még összetűzésbe a törvénnyel, teljesen büntetlen előéletű, és a többi vádlottal együttműködve az ügyfélveszteségeket is meg tudják téríteni, 100%-ban.

A jelenlegi információk szerint az FTX csődeljárását végző bizottság minden felhasználót és befektetőt teljes mértékben kártalanítani tud, így a veszteségek mértéke tulajdonképpen nulla lesz.

Az ügyvédek emellett számtalan levelet is eljuttattak az esküdtszékhez, amelyben a családtagok és a barátok szintén enyhébb büntetést kérnek a vádlottra.

SBF jelenleg New York egyik börtönében raboskodik, tavaly nyár óta. A börtönéletről számos történet került be a köztudatba azóta, és nemrégiben egy újabbról számolt be a New York Times.

A cikkekből kiderül, hogy SBF kereskedési és befektetési tippeket adott a börtön őreinek, hogy vásároljanak SOL-t, azt a kriptopénzt, amellyel SBF régóta áll üzleti kapcsolatban.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az FTX a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének számított, 2022 januárjában 32 milliárd dolláros kapitalizációval.

2022 novemberében viszont fizetésképtelenné vált, és csődeljárást indított. SBF bíróság elé került, és bűnösnek találták csalás, és hűtlen kezelés vádjában.

Olvastad már? Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!