Az FTX nem tér vissza

-

Az FTX, a bajba jutott kriptopénz tőzsde bejelentette, hogy felhagy a működés újraindítására tett erőfeszítéseivel.

Helyette a vállalat a felszámolás útját választja, és célja, hogy teljes mértékben visszafizesse ügyfeleinek a pénzét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Erre a döntésre egy delaware-i csődbírósági meghallgatáson derült fény, ahol az FTX ügyvédje, Andy Dietderich felfedte a vállalat stratégiaváltását.

A lehetséges befektetőkkel és ajánlattevőkkel folytatott több hónapos tárgyalások után egyikük sem mutatott hajlandóságot arra, hogy a tőzsde újjáépítéséhez szükséges jelentős összegeket befektesse.

Az FTX helyzetének rideg valóságát hangsúlyozva Dietderich „felelőtlen csalásként” jellemezte az FTX-et, amelyet az alapító Sam Bankman-Fried hozott létre, akit most csalás vádjával elítéltek.

Az FTX újonnan az ügyfelek kártalanítása érdekében az eszközök felszámolására fog összpontosítani, és erre a célra már több mint 7 milliárd dollárt visszaszereztek.

Egy jelentős figyelmeztetés

Az FTX azon döntése, hogy az újraindítás helyett inkább felszámolja az eszközeit, némi megkönnyebbülést hozott az ügyfelei számára, bár van egy kikötés.

A vállalat azt tervezi, hogy teljes egészében visszafizeti az ügyfeleknek, de a visszafizetést a kriptovaluták 2022. novemberi értékei alapján számítják ki, egy olyan időszakban, amikor a piac jelentős visszaesést élt át.

A döntés számos ügyfélben váltott ki reklamációt, mivel a kriptovaluták, például a Bitcoin értéke azóta jelentősen emelkedett.

A Bitcoin értéke például a 2022. novemberi nagyjából 17.000 dollárról jelenleg körülbelül 42.500 dollárra emelkedett.

FTX

Hosszú út áll előttünk

A teljes visszafizetés ígérete ellenére az FTX előtt álló út nem mentes a kihívásoktól.

Ahogy Dietderich a bírósági meghallgatáson elmondta, az FTX-szel szemben benyújtott több millió követelés felülvizsgálata és érvényesítése ijesztő feladat.

A célkitűzés világos, de annak elérése jelentős munkával és kockázattal jár.

Az FTX kriptotőzsde újraindítására vagy eladására irányuló erőfeszítések elvetésére vonatkozó döntés azután született, hogy felismerték a magas költségeket és kockázatokat, amelyeket tovább bonyolít a Bankman-Fried által hátrahagyott adósságok és eszközök kusza hálója.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vállalat tanácsadói szorgalmasan dolgoztak az eszközök felkutatásán és a bonyolult adósságstruktúra kezelésén, 2023 végére csaknem megduplázva a készpénzállományukat 4,4 milliárd dollárra.

A bírósági meghallgatás egyúttal megteremtette a feltételeket az egyes hitelezőknek és ügyfeleknek járó pontos összegek meghatározásához, az FTX csődbejelentésének napján fennálló státuszuk alapján.


Olvastad már? A Bitcoin iránti kereslet felülvizsgálata

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!