A Bitcoin iránti kereslet felülvizsgálata

-

A Bitcoin (BTC) jó ideje a 40.000 és 43.000 dollár közötti tartományban mozog, ami hatalmas spekulációkhoz vezetett a Bitcoin jövőjével kapcsolatban.

Az árfolyam volatilis változásai ellenére a BTC továbbra is képes volt érvényesíteni dominanciáját a piacon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Néhány további információ

A Kaiko adatai alapján a BTC 2%-os piaci mélységében december vége óta marginális növekedés volt tapasztalható.

A kontextus kedvéért a piaci mélység a Bitcoinra vonatkozó vételi és eladási megbízások mennyiségét jelenti az aktuális piaci ár 2%-os tartományán belül.

bitcoin
Forrás: Kaiko

Így betekintést nyerhetünk a kereslet és a kínálat szintjébe a különböző árpontokon.

A piaci mélység növekedése ellenére még nem érte el az FTX előtti szinteket.

Ez azt sugallta, hogy a fellendülés ellenére a piaci szereplők között még mindig lehet némi óvatosság vagy tétovázás a BTC-vel való teljes elköteleződéssel kapcsolatban a korábbi intenzitáson.

A Bitcoin piaci mélységének megugrása pozitív lehet, ami a likviditás növekedését és a befektetők számára vonzóbb környezetet jelez.

A likviditás megkönnyíti a zökkenőmentesebb kereskedést, és a résztvevők szélesebb körét vonzza, ami potenciálisan bizalmat ébreszt a piac iránt.

Ha azonban az emelkedést spekuláció vagy piaci manipuláció vezérli, az nagyobb és hirtelen áringadozásokhoz vezethet.

Hogy állnak a kereskedők?

A kereskedők viszonylag optimisták a Bitcoin jövőjét illetően. Ezt jelezte a Bitcoin put-to-call aránya, amely az elmúlt hetekben jelentősen csökkent.

Ez 0,52-ről 0,46-ra csökkent. Ennek egyik oka lehet a Bitcoin csökkent implikált volatilitása.

A csökkenő implikált volatilitás hatással lehet a kereskedők viselkedésére, mivel a piacon a bizonytalanság és a kockázat csökkenését jelzi.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kereskedők az alacsonyabb IV-et annak jeleként értelmezhetik, hogy a kriptovaluta rövid távon valószínűleg kevésbé drámai árfolyam-ingadozásokat fog tapasztalni.

Ez hatással lehet a döntéshozatalukra olyan stratégiák irányába, amelyek a kiszámíthatóbb piaci feltételeket használják ki, mint például az irányított kereskedés vagy a kevésbé kockázatos opciós stratégiák kihasználása.

bitcoin
Forrás: The Block

A cikk megjelenésének időpontjában a BTC 42,436 dolláron kereskedett, és az elmúlt 24 órában 2,31%-kal csökkent az árfolyama.

Olvastad már? Kezd kifogyni a bitcoinból a Grayscale

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!