Kezd kifogyni a bitcoinból a Grayscale

-

Az elemzők szerint hamarosan elfogyhat a piacra öntött bitcoin, és a különböző ETF-ek ezután már csak a tőzsdéken lévő készletet tudják felvásárolni.

A Glassnode legfrissebb adataiból kiderül, hogy dacára a 20% körüli esésnek a bitcoin árfolyamában, a tőzsdékről változatlanul kifelé áramlanak a coinok.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A befektetők étvágyára a jelek szerint semmiféle hatással sem járt a lejtmenet, és folytatják a vásárlást.

A Coinbase, a legnagyobb amerikai tőzsde esetében a január 11-én történt ETF-indulások óta napi 10 ezer frissen vásárolt bitcoint vonnak ki a befektetők.

bitcoin
A Bitcoin nettó kiáramlás a Coinbase-ből. Forrás: Glassnode

Ehhez kapcsolódóan természetesen beutalás is van, így a két oldal viszonylagos egyensúlyt mutat, de január végére már látható, hogy formálódni kezd a trend a bitcoin piacán, az ETF-ek indulása utáni nagy volatilitás a jelek szerint kezd visszafogottabbá válni.

bitcoin
A Coinbase Bitcoin nettó forgalma. Forrás: Glassnode

A tőzsdék bitcoin készlete január első felében növekedést mutatott, majd 23-én ez a trend megfordult, és azóta a kiutalások kezdték dominálni a területet.

A Glassnode számításai alapján egyelőre nem nagy a különbség, a kriptotőzsdék összesített készlete 7400 bitcoinnal csökkent, körülbelül 321 millió dollár értékben.

A Bitcoin váltási egyenlegek. Forrás: Glassnode

A Grayscale is kezd kifogyni a bitcoinból, úgy tűnik, hogy a tuéajdonosok leálltak az eldással, de legalábbis elkezdődött a lassulás.

Az Elmúlt hetekben a GBTC tárcáiból nagyjból naponta 700 millió dollárnyi bitcoin ment át a Coinbase tárcáiba, ez mára alaposan lecsökkent, 200 millió dollárnyi mennyiségre. Január 25-én még 24 ezer bitcoint vettek ki tőlük, 29-re ez már csak 6 ezer bitcoin lett.

bitcoin
A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) nettó forgalma (képernyőkép). Forrás: CoinGlass

A Coinglass a Grayscale adatait is elemezte, és ez alapján arra jutottak, hogy hamarosan bekövetkezhet a váltás az ETF-ek terén.

Ezzel arra utalnak, hogy a kibocsátóknál elérkezik az a pont, amikor a kiutalások mértéke visszaesik, és a vásárlás lesz a domináns.

A szakértők szerint ez áremelkedéshez vezethet.

„Amint ezen a grafikonon elkezd feltűnni a zöld, rávilágítva a vevők túlsúlyára, a narratíva is meg fog változni. Utána már az lesz a kérdés, hogy mi vehetne rá bárkit, hogy eladja a coinjait, hacsak nem valami előre nem látható drámai esemény. Az ETF-ekben már most 26 milliárd dollár van lekötve, ez pedig felfelé fog menni, aztán megint felfelé, aztán megint felfelé, ahogyan az emberek számára egyre elfogadottabb lesz ez az új eszközosztály.”

Olvastad már? A Binance piaci részesedése elérte a 49%-ot

Forrás

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!