A Binance piaci részesedése elérte a 49%-ot

-

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance (BNB) drasztikusan javította piaci részesedését az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával (DOJ) 2023 novemberében kötött jogi megállapodás óta.

A Kaiko vezető kriptopiackutató szerint a Binance piaci részesedése 23 másik központi tőzsdéhez viszonyítva januárban 49%-ra nőtt, a 2023 utolsó időszakában látott többéves mélypontokról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kripto óriás az amerikai kormánnyal folytatott vitáit úgy rendezte, hogy beleegyezett egy 4 milliárd dolláros büntetés megfizetésébe és olyan intézkedések meghozatalába, amelyek javítják a helyi törvényeknek való megfelelését.

Binance
Forrás: Kaiko

Az esemény a korábbi vezérigazgató és az iparág egyik legnépszerűbb arca, Changpeng Zhao (CZ) távozását is eredményezte.

Amint látható, nem volt jelentős hatása a Binance részesedésére a kereskedési volumenben közvetlenül az elszámolás megtörténte után.

Azonban a decemberi és januári kulcsfontosságú fejlemények a Binance javára fordították az árfolyamot.

A Binance decemberben újra bevezette a nagy népszerűségnek örvendő nulla díjas akciókat az olyan top eszközökre, mint a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és az XRP.

A lépés látszólag a stablecoin, a First Digital USD (FDUSD) iránti kereslet növelése érdekében történt.

A kíváncsiskodók számára a Binance díjmentes kereskedési programja fontos tényező volt a volumenek növelésében és a piac 2022-es bővítésében.

A tény, hogy a tavalyi kampány befejezésekor komoly volumencsökkenés következett be, a kampány stratégiai fontosságát tükrözte.

Ezenkívül a Bitcoin spot ETF-ek körüli hype január elején az egész iparágban fellendítette a kereskedési volumeneket.

A CryptoQuant adatainak elemzése szerint a jóváhagyásokat megelőző napokban jelentősen megnőtt a stabilcoin beáramlása a Binance-ra, ami nagyobb vásárlási/kereskedési aktivitásra utal.

Binance
Forrás: CryptoQuant

A fent említett események tehát nagy szerepet játszottak abban, hogy a Binance piaci részesedése 50%-ra emelkedett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelentésben a Kaiko azt mondta,

„A tőzsde többnyire ellenállónak bizonyult az elszámolást követően”.

Ezzel együtt még mindig nagy távolságot kellett megtenni. A Binance piaci részesedése még mindig jelentősen elmarad a 2023-as 65%-os csúcsoktól.

Olvastad már? A Bitcoin bálnák továbbra is bikásak a visszahúzás ellenére is

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!