Bitcoin (BTC) technikai elemzés 01.31.

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

Bitcoin (BTC)

Miután a Bitcoin (BTC) a 48 000 dolláros ellenállási szintnél jelentős visszautasításba ütközött, nemrégiben a döntő fontosságú 100 napos mozgóátlag közelében talált támaszt, ami enyhe visszalépésre késztette.

Ha azonban bekövetkezik a visszahúzódás, a legvalószínűbb forgatókönyv egy újabb medvés lábat jelentene, megcélozva a 38 000 dolláros jelentős támaszt.

Az elemzés során a napi grafikon elemzésével nyilvánvalóvá válik, hogy a Bitcoin legutóbbi, a 48 000 dolláros sarkalatos szintről való visszalépését követően az árfolyam a felszálló csatorna középső határa és a 39 000 dollárnál lévő jelentős 100 napos mozgóátlag által meghatározott kritikus tartomány körül keresett támaszt.

Ennek következtében enyhe korrekció következett be, amely az árfolyamot a 43 578 és 45 606 dolláros küszöbértékek között határolt, meglévő valós értékű rés (FVG) felé vonta vissza.

Ez az ártartomány potenciálisan ellenállást jelenthet a további eladási nyomással szemben, és talán még a jelentős 100 napos mozgóátlag felé is visszahajthat.

Ugyanakkor e kritikus mozgóátlag alatti áttörés megalapozhatja a középtávú csökkenő tendenciát.

A 4 órás grafikon vizsgálata azt mutatja, hogy a felszálló zászló alsó határa alá történt figyelemre méltó süllyedés, ami az árfolyamot a 39 000 dollárt és a jelentős 0,5-es Fibonacci-retracement szintjét magában foglaló statikus támaszzónához vezeti, ami figyelemre méltó visszafordulást eredményez.

Ennek következtében az ár bikás hullámzást tapasztalt, és a felszálló zászló alsó határa által jelölt kritikus ellenállás felé vonult vissza.

Úgy tűnik azonban, hogy a Bitcoin éppen most fejezi be a visszahúzódást a törött zászlóhoz, ami egy újabb medvés fázishoz teremti meg a terepet.

Sikeres visszahúzódás esetén ezért a piacnak középtávon a 38 000 dolláros jelentős támaszterület felé való süllyedésre kell számítania.

A Bitcoin-bányászok viselkedésének figyelése különösen fontossá válik, főleg a közelmúltbeli, a jelentős 40 000 dolláros küszöbértéket meghaladó árfolyam-emelkedés után.

A Bitcoin-hálózatban betöltött központi szerepük miatt a bányászok tevékenysége jelentős befolyást gyakorolhat a piacra.

A grafikonon látható Miners’ Position Index Metric (MPI) a teljes bányászkiáramlás (USD-ben) és az egyéves mozgóátlag arányát mutatja.

A magasabb MPI-érték azt jelenti, hogy a bányászok a szokásosnál több érmét küldenek, ami potenciális eladási aktivitást jelez.

A grafikon különösen jól szemlélteti az MPI jelentős emelkedését a Bitcoin közelmúltbeli, 40 000 dollár feletti emelkedése során.

Az MPI-elemzés alapján azonban a kapitulációval kapcsolatos aggodalmak minimálisnak tűnnek.

Úgy tűnik, hogy a bányászok már jelentős nyereséget biztosítottak, megerősítve pénzügyi pozícióikat.

Ez a rugalmasság arra utal, hogy a bányászok képesek elviselni a jövőben a BTC-piac esetleges mélyebb korrekcióit.

Mindazonáltal egy óvatosságra intünk, ha a bányászok körében tapasztalható folyamatos eladási magatartás fennmarad, az a Bitcoin túlkínálatához vezethet a piacon, ami esetleg jelentős árzuhanást eredményezhet.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!