Saját kriptopénzt indít Warren Buffet egyik bankja

-

A brazil Nubank 2022 májusában indította el a kriptokereskedési szolgáltatását, most pedig bejelentették a saját kriptopénzük, a nucoin elindulását.

A Nubank az egyik legnagyobb, digitálisan működő neobank a latin-amerikai régióban, Buffett cége, a Berkshire Hathaway pedig több, mint 100 millió részvénnyel nagy résztulajdonosnak számít.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bank úgy nyilatkozott, hogy a token a Polygon hálózatán kerül ki, és az ügyfelek airdrop valamint pénzvisszatérítés formájában fogják megkapni.

A sajtónak eljuttatott közlemények alapján a nucoin a cég több szolgáltatásának is szerves részét fogja képezni, többek között a már említett pénz-visszatérítési kedvezménynek.

A használat során az ügyfelek ebben a tokenben kapják a bónuszokat, és a rendszeren belül több különböző kedvezményt is igénybe vehetnek.

A token teljes mértékben belső használatra van szánva, azaz nem lesz külső, másodlagos piaca, kizárólag a Nubank rendszerén belül fog működni.

A Nucoin már elérhető a bank nagyjából 70 millió ügyfele számára, akik közül a céges beszámolók alapján már több, mint 2 millióan vásároltak kriptopénzt.

A nucoin kezdeti árfolyama, már ha egyáltalán lesz ilyen, és számon tartja majd a rendszer, egyelőre nem lett nyilvánosságra hozva.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az eddig megosztott tervek és elképzelések alapján a Nubank több lehetőségben is gondolkodik, amelyben szerepet kaphat ez az új kriptopénzük. Ide tartozik például a staking program, amely hasonlóan működik, mint bármely más staking kriptó, tehát az ügyfelek lekötik a tokeneket, és meghatározott időtartam után adott mennyiségű plusz tokent, kamatot kapnak.

Egyes elképzelések alapján a jövőben arra is lehetőség lesz, hogy a platformon belül a tulajdonosok készpénzre váltsák át a tokeneket.

A nucoin kiadása nem okozott nagy meglepetést a nyilvánosság számára, hiszen már tavaly októberben bejelentették, hogy egy ilyen projekten dolgoznak.

Fernando Czapski, a Nubank vezető igazgatója már akkor elmondta, hogy a vállalat meg van győződve a blokklánc-technológia hatalmas potenciáljáról.

Hasonló kezdeményezést indított tavaly augusztusban a kiskereskedelmi, pénzügyi szolgáltató, a Mercado Libre.

Ők mercadocoin néven adtak ki saját tokent, a hűségprogramjuk keretein belül.

Az indításkor azonnal meg is határozták a kezdeti árfolyamot, amelyet 10 centben állapítottak meg.

zeta

Olvastad már? Bybit felfüggeszti az USD be- és kifizetési szolgáltatásait

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!