Hogy alakulhat a bírósági per, a Ripple (XRP) árfolyamára?

-

A Ripple tisztességes védelme a bírósági eredmény meghatározásának középpontjában áll.

Az XRP küzd a befektetések vonzásával, mivel a per elriasztja a befektetőket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Ripple (XRP) ismét reflektorfénybe került a SEC által benyújtott perével kapcsolatos legutóbbi bejelentése jóvoltából.

Az új bejelentés nagymértékben összpontosít a Fair Notice védelemre, amely a kezdetektől fogva a Ripple érvelésének része volt. De mi az újdonság ezúttal?

A Ripple új beadványa azért különösen figyelemre méltó, mert az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságától származik.

Ennél is fontosabb, hogy a tisztességes értesítésen alapuló kedvező döntés az átlagembereket is érintheti, ha beperelik őket.

A beadvány ugyanis kimondja, hogy az embereknek szükségük van némi útmutatásra a joggal kapcsolatban, mielőtt beperelnék őket.

A bejelentés lehetővé teheti a Ripple számára, hogy némi jogi befolyást gyakoroljon egy olyan lehetséges forgatókönyvvel szemben, amelyben az igazságszolgáltatás a tisztességes értesítéssel szembeni védelem ellen fordulhat.

Ugyanez a védelem nagyban befolyásolhatja a végső döntés kimenetelét.

A döntés időzítése még mindig nem világos, bár Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója szerint 2023-ban várható.

A per hatása az XRP árfolyamára

A per kétségtelenül hátráltatta a Ripple fejlődését, valamint elriasztotta a befektetőket.

A hatás nyilvánvaló az XRP teljesítményében. Ez az egyik olyan kriptovaluta, amely alacsony keresletet és alacsony kereskedési aktivitást tapasztalt.

Hogy perspektívába helyezzük, az XRP február 25. óta a 0,37 dolláros árfolyam közelében mozog.ripple

 

Az XRP iránti alacsony befektetői bizalom tükröződik a súlyozott hangulatban. Ez utóbbi február utolsó hete óta medvés területen maradt.

Emellett a Ripple hálózat fejlesztési aktivitása továbbra is alacsony maradt, annak ellenére, hogy február vége óta némi javulás tapasztalható.

 

Forrás: santiment.net

A hatás különösen az aktív címek számában mutatkozik meg.

Március eleje óta a legmagasabb aktív címek száma valamivel több mint 25 000 dollár, az elmúlt négy hétben pedig valamivel több mint 36 000 volt.

Ez viszonylag alacsony szám egy Layer-1 hálózat esetében.

Ennek ellenére a Ripple megőrizte jelentős on-chain volumenét, főként az XRP-hez kapcsolódó intézményi hasznosság miatt.

Forrás: santiment.net

Ami a keresletet és az eladási nyomást illeti, az XRP az elmúlt 30 napban egészséges bálna-aktivitást tartott fenn.

Azonban ez vegyes volt, némelyik vétel, míg más bálnák hozzájárultak az eladási nyomáshoz.

Forrás: santiment.net

Például 10 millió – 100 millió érme közötti címek vásároltak. Eközben az ennél nagyobb egyenleggel rendelkezők az elmúlt napokban többnyire az eladási nyomáshoz járultak hozzá.

Ennek eredményeként a vételi és eladási erők kioltották egymást, ami alacsony árváltozásokat okozott.

Olvastad már? A Bitcoin ára újra tesztelné a 25 000 dollárt, ha…..

Kiemelt kép: CryptoWallet.com Images

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!