Galaxy Digital: 2025-re több milliárd dollárt érhet a Bitcoin-alapú NFT piac

-

Az Ordinals néven ismert Bitcoin NFT-k jelentős figyelmet kaptak, miután a projekt január végén elindult.

Az app lehetővé teszi, hogy egy-egy satoshihoz, a bitcoin százmilliomod részét képviselő „váltópénzhez” adatokat rendeljenek hozzá, képet, szöveget, vagy videót, ugyanúgy, ahogyan bármely NFT-hez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Galaxy úgy becsüli, hogy az érdeklődés gyors növekedése miatt az Ordinals megszerezheti az Ethereum NFT-piacának egy részét, és 2025-re akár a 4,5 milliárd dolláros összértéket is elérheti.

A gyors növekedés persze már szereplők fantáziáját is megmozgatta, az NFT-szektorban jól ismert Yuga Labs, a Bored Ape Yach Club mögött álló vállalat február 28-án jelentette be a saját Bitcoin-alapú NFT projektjét, TwelveFold néven.

A Galaxy Digital március harmadikán adta ki a legfrissebb jelentését, és ebben részletesebben is elemezték a Bitcoin NFT-k potenciális növekedési lehetőségét, és becsléseket osztottak meg az Ethereum jelenlegi helyzetét, és az NFT-szektor előző évek során tanúsított növekedését alapul véve.

„Egyértelműen vannak különbségek az NFT-k és a Bitcoinon működő, inscription megoldás között, azt biztosan elmondhatjuk, hogy a Bitcoin hálózatán is megjelent egy teljes értékű NFT-ökoszisztéma, és a növekedése robbanás-szerű.”

A cég részletesen elemezte, hogy milyen jövőbeni forgatókönyvek jöhetnek számításba, és melyik milyen irányba viheti a piacot.

A jelentés legfőbb következtetése, hogy a Bitcoin NFT-k ugyanúgy bekerülhetnek a mainstream területére, mint a különböző profilkép-kollekciók, a memetokenek, vagy éppen a használati tokenek, ennek hatására pedig jelentős mértékben növekedhet a piaci kapitalizáció is, akár 4,5 milliárd dollárig.

Ezt a számot arra alapozva határozták meg, hogy az érdeklődés növekedése mellett a háttérfejlesztések is rendkívül gyorsan történnek, már jelenleg is elérhető a tároláshoz, kereskedéshez szükséges tárca-, és piac-szolgáltatás.

Ha a projekt mégsem tud elegendő szelet kifogni az Ethereum NFT-szektorának a vitorlájából, és nem tudja megismételni annak a betörését a mainstream területére, a jelenlegi infrastruktúra és az érdeklődés szintje akkor is elérhetővé teszi a legalább másfél milliárdos kapitalizációt.

Viszont ha a jelenleginél is nagyobb népszerűségre tesz szert, és valódi vetélytárssá válik az Ethereum-alapú NFT-k mellett, akkor a Galaxy nézetei szerint sokkal optimistább számokra lehet számítani, és az akár 10 milliárd dolláros kapitalizáció is lehetséges.

A jelenlegi számok alapján több, mint 250 ezer Ordinals létezik már, így a felhasználhatóságot, és a piaci jelentőséget nem érdemes lebecsülni, főleg, ha minden lehetőséget figyelembe veszünk.

„A projekt adattárolást tesz lehetővé, amely adathoz könnyen hozzá lehet férni, ez pedig egészen új felhasználási területeket tesz lehetővé, újabb típusú decentralizált szoftvereket, vagy éppen skálázási megoldásokat. Ezeket a területeket még csak most kezdjük el felfedezni, de ha egyedül csak az NFT-k általános felhasználási módját vesszük alapul, már az is hatalmas mértékben szélesíti ki a Bitcoin kulturális hatókörét.”

Olvastad már? Bybit felfüggeszti az USD be- és kifizetési szolgáltatásait

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!