Saját kriptopénzének korai tervezési fázisában van Észak-Korea

-

Egyes beszámolók szerint az észak-koreai kormány saját kriptopénzének fejlesztésén dolgozik, hogy megkerülje a nemzetközi szankciókat és szembe szálljon az amerikai dollár uralta pénzügyi rendszerrel.
A VICE beszámolója szerint az észak-koreai kormány második kriptokonferenciáját tervezi jövő februárban, miután áprilisban megtartották az első ilyen jellegű rendezvényüket, melyen „számos külföldi cég szakértője vett részt.”

Alejandro Cao de Benüs, a Phenjan városában tartott kriptokonferenciájáért felelős hivatalnok és a Kulturális Kapcsolatok Bizottságának megbízottja felfedte, hogy a kriptopénz „nagyban hasonlít majd a bitcoinra és egyéb kriptovalutákra”, de jelenleg „nem tervezik az (észak-koreai) won digitalizálását.”
A következőt mondta:

A token megtervezésének nagyon korai stádiumában járunk. Jelenleg azt tanulmányozzuk, hogy mi adja majd az értékét.

A kriptopénz, melynek egyelőre nincs neve, több irányítást adhat az észak-koreai rezsim számára a pénz fölött, miközen kihasználhatják egyéb kriptopénzek előnyeit, mint a bitcoin kvázianonimitása, emellett hozzáférhetnek és irányíthatják saját blokkláncukat.

A kormány már rendelkezik kriptopénzes tapasztalatokkal, az Egyesült Nemzetek beszámolója alapján ugyanis több mint 2 milliárd dollárnyi kriptovalutával tudtak hozzájárulni fegyverprogramjukhoz, amely kirptotőzsdék támadásaiból származik.
Kayla Izenman, a londoni székhelyű Royal United Services Institute kutatócsapat elemzője elmondta:

„Észak-Korea nagy érdeklődést mutat a kriptopénzek iránt, értenek a bányászáshoz, a tőzsdék támadásához, kriptopénzek ellopásához és még sorolhatnánk.”

Egyéb jelentések szerint Észak-Korea azért bányászik kriptopénzeket, hogy megkerüljék a nemzetközi szankciókat. Dél-Korea már több alkalommal vádolt meg hackereket, hogy Észak-Koreából támadták kriptotőzsdéikre.

Olvastad már? A BitMEX vezérigazgatója szerint „készülhetünk a 20 ezer dolláros bitcoinra”

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!