A Svájci Központi Bank egyik hivatalnoka szerint a kripto nem stabil pénz

-

Thomas Jordan, a Svájci Központi Bank hivatalnoka szerint a kriptopénz nem stabil pénz, de a stabilkoinok széles körben elterjedhetnek.

A kriptopénzek nem fognak elterjedni

Jordan, a Svájci Központi Bank (SNB) irányító testületének elnöki tagja nemrég a University of Basel eseményén tartott beszédet.

Jordan szerint:

A kriptotokenek nem rendelkeznek a „jó” pénzek jellegzetességeivel, amely a hosszú távú stabilitás, széles körű elfogadás és hatékony fizetések engedélyezése. Ezek alapján nem valószínű, hogy a kriptotokenek széles körben elterjedhetnek Svájcban, mint fizetőeszköz.

Jordan azonban felhívta a figyelmet a stabilkoinok elterjedésére. Az SNB hivatalnoka szerint a fiathoz kötött biztosérmék helyettesíthetik a hagyományos fiat pénzeket.
A Bitcoin máris helyettesíti a fiat pénzeket olyan helyeken, mint Törökország vagy Venezuela. Amikor egy ország valutája elveszíti értékét és nehéz devizához jutni, akkor az emberek a bitcoin és a kripto felé fordulnak.
A pénzutalás jelenleg sokkal hatékonyabb a kirptopénzekkel, mint a SWIFT-utalásokkal. A lényeg, hogy több száz millió dollár értékű bitcoinutalások zajlanak le percek alatt, csupán pár száz dollárnyi költségért.

Minden stabilkoin egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

Jordan nem az első európai bankár, aki a stabilkoinokat népszerűsíti a bitcoin helyett. Francois Villeroy de Galhau, az Európai Központi Bank (EKB) egy döntéshozója májusban azt mondta, hogy a stabilkoinok idővel legyűrik a bitcoint a széleskörű elterjedésben.
A stabilkoinok iránti rajongása azonban csupán a központi bankok által kiadott digitális valutákra vonatkozik. Jordan ezt ki is emelte beszédében:

„Nagyon fontos, hogy tisztázzuk a stabilkoinok gazdasági szerepét. Attól függően, hogyan vannak felépítve, a stabilkoinok rendelkezhetnek egy bankszámla vagy egy egyénileg kiadott bankjegy jellegzetességeivel. Ez egy svájcifrank-alapú biztosérménél is fennáll, akkor is ha széles körben használnák készpénz nélküli fizetésre vagy vagyontárolásként. Lényegében helyettesítené a svájcifrank-bankbetéteket.

A Libra együttes nemzetközi szabályozást kíván

Az olyan stabilkoinok, mint a Facebook Libra kriptopénze nem fogják könnyen megszerezni a szükséges engedélyeket Európában.
Jordan a projektről azt kommentálta, hogy a törvényhozóknak nemzetközi szinten kellene együttműködniük, hogy kidolgozzák a szükséges szabályozásokat.

Olvastad már? A CBOE BZX tőzsde visszavonta a VanEck/SolidX bitcoin-ETF jelentkezést

A német és francia hatóságok nemrég szembeszálltak a Libra kriptopénzzel. Mindeközben a svájci törvényhozók szigorú pénzmosás elleni szabályozásokat hoztak a projekttel szemben.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!