A CME bitcoinalapú határidős piac mélypontjának hatása a bitcoin árfolyamára

-

A CME bitcoinalapú határidős piaca négy hónapos mélyponton van. Volumene nagyjából 50 százalékot csökkent a júliusi kimagasló aktivitás után.
A határidős ügyletek piacának viselkedésére érdemes intő jelként tekinteni, hisz a bitcoin gyengülő teljesítményének egyik mutatója lehet.

A határidős piac a bitcoin árfolyamára is hatással van

A határidős piac az elmúlt 4 hónapra vetítve most rendelkezik a legalacsonyabb forgalommal. A bitcoin árfolyama közben ismét 10 000 dollár, miután nem sikerült végrehajtania egy induló ralit.


A piac egyaránt lehet mutatója az aktuális kedélyállapotnak, vagy a BTC-árfolyam kibillentésére tett kísérleteknek.
A készpénzzel rendezett határidős ügyletek elindulása egyesek szerint jelentősen hozzájárult a bitcoinár 2018-as teljesítményéhez.
A CME mostani teljesítménye szintén egybeesik a Bakkt határidős piacának elstartolásával. Továbbra is kérdéses azonban, hogy a termék milyen hatással lesz a bitcoin árára. A Bakkt a készpénzes rendezés helyett fizikailag szállított szerződéseket kínál.
https://twitter.com/CryptoWelson/status/1172526746144530432?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1172526746144530432%7Ctwgr%5E363937393b70726f64756374696f6e&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fcme-bitcoin-futures-volumes-hit-4-month-low-should-we-be-worried%2F
A bitcoin árfolyamát körülvevő érzelmek közül továbbra is a „félelem” dominál. Nem tudjuk ugyanis, hogy milyen befektetők lépnek majd be a határidős piacra, és hogyan fognak eltérni mind szentimentálisan, mind pedig tevékenységeikkel az azonnali piacok befektetőitől.
A kereskedők nem találnak egyértelmű bizonyítékot arra, hogy a BTC árfolyama tényleg befolyásolt lenne a CME határidős piacának viselkedése által.

Napokon belül érkezik a Bakkt fizikai határidős piaca

Nem teljesen biztos az sem, hogy a most startoló Bakktnak hasonló hatása lesz-e majd. A kereskedők elméletileg úgy szerezhetnek fizikai bitcoint, ha megvásárolják a szerződést, majd annak elszámolásáig maguknál tartják azt.
Ezután jóvá írják tárcájukban az őket megillető összeget.
A csökkent forgalom ellenére a CME megnövelte a havi pozíciós korlátokat. Mivel a BTC alakulása továbbra is előreláthatatlan, elképzelhető, hogy hamarosan megnő a kereskedés iránti érdeklődés.
A bitcoin árfolyam-alakulásának része ugyanis egy gyors felértékelődés, majd a hosszan tartó, alacsony aktivitás, illetve a korrekció.
A CME határidős piaca szintén bebizonyította, hogy jóval aktívabb, mint a CBOE terméke, amelyet pont a nagy nyári rali előtt szakítottak meg, amikor a bitcoin ára elérte ez évi csúcsát.

Olvastad már? A CBOE BZX tőzsde visszavonta a VanEck/SolidX bitcoin-ETF jelentkezést

A bitcoinalapú, fiat pénzben rendezett határidős ügyletek továbbra is korlátozott befektetési eszközöknek számítanak.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!