Robert Kiyosaki szerint véget ér a hamis pénz kora – 3 leckét osztott meg

-

Miután megjósolta a világtörténelem legnagyobb összeomlását, Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa című bestseller híres szerzője szerint a „hamis pénz” kora véget ért.

Megismételte azt a három tanulságot, amelyek segítenek a befektetőknek „jól járni a piaci összeomlásokban”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Robert Kiyosaki a hamis pénz végéről

Gazdag papa, szegény papa című könyv szerzője, Robert Kiyosaki a héten néhány tweetben osztotta meg nézeteit és befektetési tanulságait. A Rich Dad Poor Dad címmel kiadott kötet egy 1997-es könyv, amelyet Kiyosaki és Sharon Lechter közösen írtak.

Több mint hat évig szerepelt a New York Times bestseller listáján. A könyvből több mint 32 millió példányt adtak el több mint 51 nyelven, több mint 109 országban.

Kiyosaki kedden a Twitteren fejtette ki, hogy szerinte miért jött el a „hamis” pénz vége.

A híres szerző azt írta:

„Itt a vég. Felhívtam Jerry Williamst, a megbízható arany- és ezüstkereskedőmet. Azt mondta: „Nem tudok arany- vagy ezüstérméket szerezni. A pénzverde nem ad el nekem többé.” Számomra ez azt jelenti, hogy itt a hamis dollár vége.”

Ő maga ismét az ezüstöt ajánlotta. „Ahogyan egy korábbi tweetben is szerepelt, az ezüst ára 100 és 500 dollár közé fog kilőni. Vegyetek belőle. Védd magad” – írta. Tanácsát egy másik, nemrég tett kijelentése követte, miszerint az arany drága, és az ezüstöt nevezte a jelenlegi legjobb befektetési terméknek.

Kiyosaki korábban kifejtette, hogy amikor Richard Nixon elnök 1971-ben kivonta az amerikai dollárt az aranyszabványból, „az amerikai dollár hamis pénzzé vált”. Tisztázta, miszerint „ez azért van, mert ahelyett, hogy valódi pénzhez kötődött volna”, mint például az arany, „az Egyesült Államok „teljes hite és hitele” adta a fedezetét”.

A neves szerző csütörtökön egy tweetben emlékeztette a befektetőket néhány tanulságra. „A Rich Dad Poor Dad című könyvben kimondtam a gazdag papa 3 leckéjét” – írta le, majd részletezte:

1: A házad nem eszköz. 2: A megtakarítók vesztesek. 3: A gazdagok nem dolgoznak a dollárjukért.

„A gazdagok vállalkozók, akiknek nincs szükségük munkára” – tette hozzá, megjegyezve, hogy ezek az emberek „munkahelyeket teremtenek, saját vagyont [teremtenek], és jól boldogulnak a piaci összeomlásokban”. Majd hangsúlyozta, hogy „2022-ben itt az ideje, hogy gazdagabbak legyetek”.

Múlt héten Kiyosaki arra buzdította az embereket, hogy „fektessenek be valódi pénzbe”, megnevezve az aranyat, az ezüstöt és a bitcoint. Hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve „a kamatlábak emelésével tönkreteszi az amerikai gazdaságot”.

Kiyosaki többször figyelmeztetett arra, hogy a világtörténelem legnagyobb összeomlása következik. Áprilisban azt mondta, hogy minden piac összeomlik.

Nemrég arra buzdította levelezőlistájára feliratkozókat, hogy most vásároljanak kriptopénzeket, még a világtörténelem legnagyobb összeomlása előtt.

A híres szerző már több hónapja kijelentette, hogy megvárja a kriptopénzek árfolyamának mélypontját, mielőtt beszállna.

Nemrég azt mondta, hogy készpénzben készen áll a BTC megvásárlására, egy ponton azt sugallva, hogy a kriptó árfolyama akár az 1100 dollárt is tesztelheti.


Olvastad már? A Grayscale Bitcoin Trust iránti érdeklődés továbbra is csökken

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!