A B. Riley akár 100 millió dolláros részesedést is vásárolhat a bitcoinbányász Iris Energy-ben

-

Az Iris Energy bejelentése szerint a vállalat az eladásból származó bevételt a növekedési kezdeményezések finanszírozására tervezi felhasználni, beleértve a bányászati hardverek vásárlását és az adatközpontok fejlesztését.

Az ausztrál székhelyű kriptobányász cég, az Iris Energy megállapodást kötött a B. Riley-val, amely lehetőséget ad a tőkepiaci vállalatnak, hogy akár 25 millió részvényét megvásárolja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott pénteki bejelentés szerint az Iris Energy megállapodást kötött a B. Riley Principal Capital II-vel a Bitcoin (BTC) bányászati cég legfeljebb 25 millió darab, 100 millió dollár értékű törzsrészvényének „potenciális felajánlásáról és értékesítéséről”.

A bejelentés szerint a B. Riley-nak 24 hónapos időkerete van a vásárlás végrehajtására, amely a regisztrációs nyilatkozat hatálybalépését követően „a lehető leghamarabb” kezdődik.

Mivel az Iris Energy az amerikai értékpapír-törvények szerint „külföldi magánkibocsátónak” minősül, a cég közölte, hogy szándékában áll a „legtöbb Nasdaq vállalatirányítási tőzsdei szabványt” követni, miközben az ausztrál törvényeket is betartja.

A vállalat már most is arra számított, hogy 198.174 részvényt bocsát ki a B. Riley számára „további részvények vásárlására vonatkozó visszavonhatatlan kötelezettségvállalásának ellenértékeként”.

Az Iris Energy bejelentése szerint a vállalat az eladásból származó bevételt a növekedési kezdeményezések finanszírozására tervezte felhasználni, beleértve a bányászati hardverek vásárlását és az adatközpontok fejlesztését:

„A tájékoztató dátumának időpontjában nem tudjuk biztosan meghatározni a kapott nettó bevétel minden konkrét felhasználási módját és az ezekre a felhasználási módokra fordítható összegeket. Ennek megfelelően széleskörű mérlegelési jogkörünk lesz e bevételek felhasználásának módját illetően.”

A kriptobányászati vállalat részvényeit 2021 novemberében vezették be a Nasdaqra egy 200 millió dolláros finanszírozási kört követően.

A B. Riley Securities, a tőkepiaci cég egyik leányvállalata a Cowennel közös könyvmenedzserként működött közre a Stronghold Digital Mining azon tervében is, hogy 2021 októberében nagyjából 6 millió részvényt jegyezzenek be a Nasdaqra egy első nyilvános kibocsátás keretében.

Úgy tűnik, más észak-amerikai székhelyű bányászati cégek is pénzügyi nehézségekkel szembesültek a piaci visszaesés közepette. A Core Scientific és a Bitfarms júliusban eladta BTC-részesedéseinek egy részét, a Compute North pedig csütörtökön 11. cikkely szerinti csődeljárást jelentett be.

A CleanSpark kriptobányászati cég azonban szeptemberben 33 millió dolláros üzletet kötött a Mawson Bitcoin-bányászati létesítményének megvásárlásáról.

Olvastad már? Zuhanórepülésben az NFT-piac

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!