A B. Riley akár 100 millió dolláros részesedést is vásárolhat a bitcoinbányász Iris Energy-ben

-

Az Iris Energy bejelentése szerint a vállalat az eladásból származó bevételt a növekedési kezdeményezések finanszírozására tervezi felhasználni, beleértve a bányászati hardverek vásárlását és az adatközpontok fejlesztését.

Az ausztrál székhelyű kriptobányász cég, az Iris Energy megállapodást kötött a B. Riley-val, amely lehetőséget ad a tőkepiaci vállalatnak, hogy akár 25 millió részvényét megvásárolja.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott pénteki bejelentés szerint az Iris Energy megállapodást kötött a B. Riley Principal Capital II-vel a Bitcoin (BTC) bányászati cég legfeljebb 25 millió darab, 100 millió dollár értékű törzsrészvényének „potenciális felajánlásáról és értékesítéséről”.

A bejelentés szerint a B. Riley-nak 24 hónapos időkerete van a vásárlás végrehajtására, amely a regisztrációs nyilatkozat hatálybalépését követően „a lehető leghamarabb” kezdődik.

Mivel az Iris Energy az amerikai értékpapír-törvények szerint „külföldi magánkibocsátónak” minősül, a cég közölte, hogy szándékában áll a „legtöbb Nasdaq vállalatirányítási tőzsdei szabványt” követni, miközben az ausztrál törvényeket is betartja.

A vállalat már most is arra számított, hogy 198.174 részvényt bocsát ki a B. Riley számára „további részvények vásárlására vonatkozó visszavonhatatlan kötelezettségvállalásának ellenértékeként”.

Az Iris Energy bejelentése szerint a vállalat az eladásból származó bevételt a növekedési kezdeményezések finanszírozására tervezte felhasználni, beleértve a bányászati hardverek vásárlását és az adatközpontok fejlesztését:

„A tájékoztató dátumának időpontjában nem tudjuk biztosan meghatározni a kapott nettó bevétel minden konkrét felhasználási módját és az ezekre a felhasználási módokra fordítható összegeket. Ennek megfelelően széleskörű mérlegelési jogkörünk lesz e bevételek felhasználásának módját illetően.”

A kriptobányászati vállalat részvényeit 2021 novemberében vezették be a Nasdaqra egy 200 millió dolláros finanszírozási kört követően.

A B. Riley Securities, a tőkepiaci cég egyik leányvállalata a Cowennel közös könyvmenedzserként működött közre a Stronghold Digital Mining azon tervében is, hogy 2021 októberében nagyjából 6 millió részvényt jegyezzenek be a Nasdaqra egy első nyilvános kibocsátás keretében.

Úgy tűnik, más észak-amerikai székhelyű bányászati cégek is pénzügyi nehézségekkel szembesültek a piaci visszaesés közepette. A Core Scientific és a Bitfarms júliusban eladta BTC-részesedéseinek egy részét, a Compute North pedig csütörtökön 11. cikkely szerinti csődeljárást jelentett be.

A CleanSpark kriptobányászati cég azonban szeptemberben 33 millió dolláros üzletet kötött a Mawson Bitcoin-bányászati létesítményének megvásárlásáról.

Olvastad már? Zuhanórepülésben az NFT-piac

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!