A B. Riley akár 100 millió dolláros részesedést is vásárolhat a bitcoinbányász Iris Energy-ben

-

Az Iris Energy bejelentése szerint a vállalat az eladásból származó bevételt a növekedési kezdeményezések finanszírozására tervezi felhasználni, beleértve a bányászati hardverek vásárlását és az adatközpontok fejlesztését.

Az ausztrál székhelyű kriptobányász cég, az Iris Energy megállapodást kötött a B. Riley-val, amely lehetőséget ad a tőkepiaci vállalatnak, hogy akár 25 millió részvényét megvásárolja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott pénteki bejelentés szerint az Iris Energy megállapodást kötött a B. Riley Principal Capital II-vel a Bitcoin (BTC) bányászati cég legfeljebb 25 millió darab, 100 millió dollár értékű törzsrészvényének „potenciális felajánlásáról és értékesítéséről”.

A bejelentés szerint a B. Riley-nak 24 hónapos időkerete van a vásárlás végrehajtására, amely a regisztrációs nyilatkozat hatálybalépését követően „a lehető leghamarabb” kezdődik.

Mivel az Iris Energy az amerikai értékpapír-törvények szerint „külföldi magánkibocsátónak” minősül, a cég közölte, hogy szándékában áll a „legtöbb Nasdaq vállalatirányítási tőzsdei szabványt” követni, miközben az ausztrál törvényeket is betartja.

A vállalat már most is arra számított, hogy 198.174 részvényt bocsát ki a B. Riley számára „további részvények vásárlására vonatkozó visszavonhatatlan kötelezettségvállalásának ellenértékeként”.

Az Iris Energy bejelentése szerint a vállalat az eladásból származó bevételt a növekedési kezdeményezések finanszírozására tervezte felhasználni, beleértve a bányászati hardverek vásárlását és az adatközpontok fejlesztését:

„A tájékoztató dátumának időpontjában nem tudjuk biztosan meghatározni a kapott nettó bevétel minden konkrét felhasználási módját és az ezekre a felhasználási módokra fordítható összegeket. Ennek megfelelően széleskörű mérlegelési jogkörünk lesz e bevételek felhasználásának módját illetően.”

A kriptobányászati vállalat részvényeit 2021 novemberében vezették be a Nasdaqra egy 200 millió dolláros finanszírozási kört követően.

A B. Riley Securities, a tőkepiaci cég egyik leányvállalata a Cowennel közös könyvmenedzserként működött közre a Stronghold Digital Mining azon tervében is, hogy 2021 októberében nagyjából 6 millió részvényt jegyezzenek be a Nasdaqra egy első nyilvános kibocsátás keretében.

Úgy tűnik, más észak-amerikai székhelyű bányászati cégek is pénzügyi nehézségekkel szembesültek a piaci visszaesés közepette. A Core Scientific és a Bitfarms júliusban eladta BTC-részesedéseinek egy részét, a Compute North pedig csütörtökön 11. cikkely szerinti csődeljárást jelentett be.

A CleanSpark kriptobányászati cég azonban szeptemberben 33 millió dolláros üzletet kötött a Mawson Bitcoin-bányászati létesítményének megvásárlásáról.

Olvastad már? Zuhanórepülésben az NFT-piac

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!