Egyszerűbbé tenné a kriptók lefoglalását az Egyesült Királyság

-

A brit kormány benyújtotta a parlamentnek a gazdasági bűnözésről és a vállalati átláthatóságról szóló törvényjavaslatot, amely „könnyebbé és gyorsabbá” teszi a bűnüldöző szervek számára „a kriptoeszközök lefoglalását, befagyasztását és visszaszerzését”.

A kormány hangsúlyozta: „Biztosítanunk kell, hogy a bűnüldöző szervek megfelelő jogszabályi kerettel rendelkezzenek a bűnözők kriptovagyonának visszaszerzéséhez”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Királyság új törvényjavaslata segíti a hatóságokat a kriptovagyon lefoglalásában, befagyasztásában és visszaszerzésében.

A brit kormány csütörtökön terjesztette be a gazdasági bűnözésről és a vállalati átláthatóságról szóló törvényjavaslatot az alsóházban.

A törvényjavaslat „célja, hogy megerősítse az Egyesült Királyság gazdasági bűnözés elleni küzdelmét” – részletezte a kormány, megjegyezve, hogy „támogatni fogja a terrorizmus finanszírozása elleni erőfeszítéseket is”.

A kormány kifejtette:

„Az új törvény könnyebbé és gyorsabbá teszi a bűnüldöző szervek, például a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség számára a kriptovaluták – a szervezett bűnözők által a csalásból, kábítószerből és kiberbűnözésből származó nyereség tisztára mosására egyre gyakrabban használt digitális valuta – lefoglalását, befagyasztását és visszaszerzését.”

A törvényjavaslat emellett a 2002. évi Proceeds of Crime Act (POCA) módosításait is tartalmazza a kriptovaluták visszaszerzésének támogatása érdekében.

„Biztosítanunk kell, hogy a bűnüldöző szervek megfelelő jogi kerettel rendelkezzenek a bűnözők kriptovaluta vagyonának visszaszerzéséhez, hogy a bűnözés ne legyen kifizetődő, és megakadályozzuk, hogy ezeket a vagyonokat további bűncselekmények és terrorista tevékenységek finanszírozására használják fel” – folytatta a kormány.

„E digitális valuta használata jelentősen megnőtt az elmúlt években, a Metropolitan Police tavaly a kriptopénzek lefoglalásának nagymértékű növekedéséről számolt be.”

Graeme Biggar, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség főigazgatója így nyilatkozott:

„A hazai és nemzetközi bűnözők évek óta úgy mossák tisztára a bűncselekményeikből és a korrupcióból származó bevételeiket, hogy visszaélnek az Egyesült Királyságban működő vállalati struktúrákkal, és egyre gyakrabban használnak kriptovalutákat.”

Az új miniszterelnök, Liz Truss alatt a kriptopénzek szabályozása változásokon mehet keresztül az Egyesült Királyságban. Több kulcsfontosságú tisztviselő, aki korábban az ország kriptopolitikáján dolgozott, még a hivatalba lépése előtt lemondott a kormányból, köztük Rishi Sunak volt pénzügyminiszter és John Glen, a pénzügyminisztérium gazdasági államtitkára.

Májusban az Egyesült Királyság kormánya felvázolta a kriptopénzek bevezetésének támogatására vonatkozó terveit, és megerősítette elkötelezettségét a stabilcoinok szabályozása mellett.

Sunak áprilisban azt mondta: „Az a célom, hogy az Egyesült Királyságban a kriptoeszköz-technológia globális központjává váljon, és a ma felvázolt intézkedések segítenek biztosítani, hogy a cégek beruházhassanak, innoválhassanak és bővíthessenek ebben az országban.”

Glen hasonlóan nyilatkozott: „Azt akarjuk, hogy ez az ország globális központ legyen – a legjobb hely a világon a kriptovállalkozások indítására és méretnövelésére.”


Olvastad már? Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!