Egyszerűbbé tenné a kriptók lefoglalását az Egyesült Királyság

-

A brit kormány benyújtotta a parlamentnek a gazdasági bűnözésről és a vállalati átláthatóságról szóló törvényjavaslatot, amely „könnyebbé és gyorsabbá” teszi a bűnüldöző szervek számára „a kriptoeszközök lefoglalását, befagyasztását és visszaszerzését”.

A kormány hangsúlyozta: „Biztosítanunk kell, hogy a bűnüldöző szervek megfelelő jogszabályi kerettel rendelkezzenek a bűnözők kriptovagyonának visszaszerzéséhez”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Királyság új törvényjavaslata segíti a hatóságokat a kriptovagyon lefoglalásában, befagyasztásában és visszaszerzésében.

A brit kormány csütörtökön terjesztette be a gazdasági bűnözésről és a vállalati átláthatóságról szóló törvényjavaslatot az alsóházban.

A törvényjavaslat „célja, hogy megerősítse az Egyesült Királyság gazdasági bűnözés elleni küzdelmét” – részletezte a kormány, megjegyezve, hogy „támogatni fogja a terrorizmus finanszírozása elleni erőfeszítéseket is”.

A kormány kifejtette:

„Az új törvény könnyebbé és gyorsabbá teszi a bűnüldöző szervek, például a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség számára a kriptovaluták – a szervezett bűnözők által a csalásból, kábítószerből és kiberbűnözésből származó nyereség tisztára mosására egyre gyakrabban használt digitális valuta – lefoglalását, befagyasztását és visszaszerzését.”

A törvényjavaslat emellett a 2002. évi Proceeds of Crime Act (POCA) módosításait is tartalmazza a kriptovaluták visszaszerzésének támogatása érdekében.

„Biztosítanunk kell, hogy a bűnüldöző szervek megfelelő jogi kerettel rendelkezzenek a bűnözők kriptovaluta vagyonának visszaszerzéséhez, hogy a bűnözés ne legyen kifizetődő, és megakadályozzuk, hogy ezeket a vagyonokat további bűncselekmények és terrorista tevékenységek finanszírozására használják fel” – folytatta a kormány.

„E digitális valuta használata jelentősen megnőtt az elmúlt években, a Metropolitan Police tavaly a kriptopénzek lefoglalásának nagymértékű növekedéséről számolt be.”

Graeme Biggar, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség főigazgatója így nyilatkozott:

„A hazai és nemzetközi bűnözők évek óta úgy mossák tisztára a bűncselekményeikből és a korrupcióból származó bevételeiket, hogy visszaélnek az Egyesült Királyságban működő vállalati struktúrákkal, és egyre gyakrabban használnak kriptovalutákat.”

Az új miniszterelnök, Liz Truss alatt a kriptopénzek szabályozása változásokon mehet keresztül az Egyesült Királyságban. Több kulcsfontosságú tisztviselő, aki korábban az ország kriptopolitikáján dolgozott, még a hivatalba lépése előtt lemondott a kormányból, köztük Rishi Sunak volt pénzügyminiszter és John Glen, a pénzügyminisztérium gazdasági államtitkára.

Májusban az Egyesült Királyság kormánya felvázolta a kriptopénzek bevezetésének támogatására vonatkozó terveit, és megerősítette elkötelezettségét a stabilcoinok szabályozása mellett.

Sunak áprilisban azt mondta: „Az a célom, hogy az Egyesült Királyságban a kriptoeszköz-technológia globális központjává váljon, és a ma felvázolt intézkedések segítenek biztosítani, hogy a cégek beruházhassanak, innoválhassanak és bővíthessenek ebben az országban.”

Glen hasonlóan nyilatkozott: „Azt akarjuk, hogy ez az ország globális központ legyen – a legjobb hely a világon a kriptovállalkozások indítására és méretnövelésére.”


Olvastad már? Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!