Egyszerűbbé tenné a kriptók lefoglalását az Egyesült Királyság

-

A brit kormány benyújtotta a parlamentnek a gazdasági bűnözésről és a vállalati átláthatóságról szóló törvényjavaslatot, amely „könnyebbé és gyorsabbá” teszi a bűnüldöző szervek számára „a kriptoeszközök lefoglalását, befagyasztását és visszaszerzését”.

A kormány hangsúlyozta: „Biztosítanunk kell, hogy a bűnüldöző szervek megfelelő jogszabályi kerettel rendelkezzenek a bűnözők kriptovagyonának visszaszerzéséhez”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Királyság új törvényjavaslata segíti a hatóságokat a kriptovagyon lefoglalásában, befagyasztásában és visszaszerzésében.

A brit kormány csütörtökön terjesztette be a gazdasági bűnözésről és a vállalati átláthatóságról szóló törvényjavaslatot az alsóházban.

A törvényjavaslat „célja, hogy megerősítse az Egyesült Királyság gazdasági bűnözés elleni küzdelmét” – részletezte a kormány, megjegyezve, hogy „támogatni fogja a terrorizmus finanszírozása elleni erőfeszítéseket is”.

A kormány kifejtette:

„Az új törvény könnyebbé és gyorsabbá teszi a bűnüldöző szervek, például a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség számára a kriptovaluták – a szervezett bűnözők által a csalásból, kábítószerből és kiberbűnözésből származó nyereség tisztára mosására egyre gyakrabban használt digitális valuta – lefoglalását, befagyasztását és visszaszerzését.”

A törvényjavaslat emellett a 2002. évi Proceeds of Crime Act (POCA) módosításait is tartalmazza a kriptovaluták visszaszerzésének támogatása érdekében.

„Biztosítanunk kell, hogy a bűnüldöző szervek megfelelő jogi kerettel rendelkezzenek a bűnözők kriptovaluta vagyonának visszaszerzéséhez, hogy a bűnözés ne legyen kifizetődő, és megakadályozzuk, hogy ezeket a vagyonokat további bűncselekmények és terrorista tevékenységek finanszírozására használják fel” – folytatta a kormány.

„E digitális valuta használata jelentősen megnőtt az elmúlt években, a Metropolitan Police tavaly a kriptopénzek lefoglalásának nagymértékű növekedéséről számolt be.”

Graeme Biggar, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség főigazgatója így nyilatkozott:

„A hazai és nemzetközi bűnözők évek óta úgy mossák tisztára a bűncselekményeikből és a korrupcióból származó bevételeiket, hogy visszaélnek az Egyesült Királyságban működő vállalati struktúrákkal, és egyre gyakrabban használnak kriptovalutákat.”

Az új miniszterelnök, Liz Truss alatt a kriptopénzek szabályozása változásokon mehet keresztül az Egyesült Királyságban. Több kulcsfontosságú tisztviselő, aki korábban az ország kriptopolitikáján dolgozott, még a hivatalba lépése előtt lemondott a kormányból, köztük Rishi Sunak volt pénzügyminiszter és John Glen, a pénzügyminisztérium gazdasági államtitkára.

Májusban az Egyesült Királyság kormánya felvázolta a kriptopénzek bevezetésének támogatására vonatkozó terveit, és megerősítette elkötelezettségét a stabilcoinok szabályozása mellett.

Sunak áprilisban azt mondta: „Az a célom, hogy az Egyesült Királyságban a kriptoeszköz-technológia globális központjává váljon, és a ma felvázolt intézkedések segítenek biztosítani, hogy a cégek beruházhassanak, innoválhassanak és bővíthessenek ebben az országban.”

Glen hasonlóan nyilatkozott: „Azt akarjuk, hogy ez az ország globális központ legyen – a legjobb hely a világon a kriptovállalkozások indítására és méretnövelésére.”


Olvastad már? Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!