Ripple vs. SEC: 1 milliárd dolláros kérdés a lehetséges bírságról

-

Charles Gasparino, a Fox Business munkatársa egy tweet-sorozatban feltett néhány kérdést a Ripple esetleges 1 milliárd dolláros bírságával kapcsolatban, amelyre a Securities and Exchange Commission (SEC) közelmúltbeli jogi vitája után számíthat.

A kérdés, amely azt tükrözi, hogy a vállalat képes-e kifizetni a tekintélyes összeget, arra vonatkozik, hogy a Ripple felhasználná-e a rendelkezésre álló 1 milliárd dolláros készpénztartalékát, vagy alternatívaként a meglévő XRP-részvényeit felhígítaná.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gasparino kiemeli, hogy John E Deaton elemző pontosan megjósolta az ítélet természetét.

Az XRP kezdeti eladásait illegálisnak minősítették, mivel egyértelműen megsértették a Howey-tesztet, egy jogi alapelvet, amely alapján meghatározható, hogy egy ügylet „befektetési szerződésnek” minősíthető-e.

Az XRP kriptovaluta másodlagos piaci vásárlása azonban nem sértette a törvényt.

A per kimenetele azt eredményezheti, hogy a Ripple vezérigazgatójának, Brad Garlinghouse-nak kell kifizetnie a számlát.

A Ripple részleges győzelme ellenére Gasparino pesszimizmusa nyilvánvaló abban az értékelésében, hogy a Ripple a fellebbezés után is meg tudja őrizni sikerét.

Arra is rámutat, hogy a Ripple-nek még pénzbírságot kell fizetnie az ügy elvesztett része miatt.

Ez az áringadozás hangsúlyozza a Ripple jogi helyzetével kapcsolatos folyamatos bizonytalanságot a piacon.

Gasparino tweetjei mellett John Reed Stark jogi elemző is kritizálta a bíróság döntését, utalva a lehetséges hibákra és az XRP magán- és programozott értékesítése közötti bonyolult megkülönböztetésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Stark aggályait fejezte ki a „kvázi értékpapírok” új osztálya miatt, amelyek a befektető képzettségétől függően változnak, példátlannak és a SEC esetjogával összeegyeztethetetlennek tartva azt.

A Ripple-ügy még messze nem ért véget, mivel a SEC valószínűleg fellebbezni fog a döntés ellen, és Stark azt jósolja, hogy a programozott és egyéb értékesítésekkel kapcsolatos ítéleteket meg fogják változtatni.


Olvastad már? Trump még mindig rendelkezik NFT-vel

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!