Ripple vs. SEC: 1 milliárd dolláros kérdés a lehetséges bírságról

-

Charles Gasparino, a Fox Business munkatársa egy tweet-sorozatban feltett néhány kérdést a Ripple esetleges 1 milliárd dolláros bírságával kapcsolatban, amelyre a Securities and Exchange Commission (SEC) közelmúltbeli jogi vitája után számíthat.

A kérdés, amely azt tükrözi, hogy a vállalat képes-e kifizetni a tekintélyes összeget, arra vonatkozik, hogy a Ripple felhasználná-e a rendelkezésre álló 1 milliárd dolláros készpénztartalékát, vagy alternatívaként a meglévő XRP-részvényeit felhígítaná.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gasparino kiemeli, hogy John E Deaton elemző pontosan megjósolta az ítélet természetét.

Az XRP kezdeti eladásait illegálisnak minősítették, mivel egyértelműen megsértették a Howey-tesztet, egy jogi alapelvet, amely alapján meghatározható, hogy egy ügylet „befektetési szerződésnek” minősíthető-e.

Az XRP kriptovaluta másodlagos piaci vásárlása azonban nem sértette a törvényt.

A per kimenetele azt eredményezheti, hogy a Ripple vezérigazgatójának, Brad Garlinghouse-nak kell kifizetnie a számlát.

A Ripple részleges győzelme ellenére Gasparino pesszimizmusa nyilvánvaló abban az értékelésében, hogy a Ripple a fellebbezés után is meg tudja őrizni sikerét.

Arra is rámutat, hogy a Ripple-nek még pénzbírságot kell fizetnie az ügy elvesztett része miatt.

Ez az áringadozás hangsúlyozza a Ripple jogi helyzetével kapcsolatos folyamatos bizonytalanságot a piacon.

Gasparino tweetjei mellett John Reed Stark jogi elemző is kritizálta a bíróság döntését, utalva a lehetséges hibákra és az XRP magán- és programozott értékesítése közötti bonyolult megkülönböztetésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Stark aggályait fejezte ki a „kvázi értékpapírok” új osztálya miatt, amelyek a befektető képzettségétől függően változnak, példátlannak és a SEC esetjogával összeegyeztethetetlennek tartva azt.

A Ripple-ügy még messze nem ért véget, mivel a SEC valószínűleg fellebbezni fog a döntés ellen, és Stark azt jósolja, hogy a programozott és egyéb értékesítésekkel kapcsolatos ítéleteket meg fogják változtatni.


Olvastad már? Trump még mindig rendelkezik NFT-vel

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 04.15.

Prémium Ripple (XRP) A piaci összeomlás óta a Ripple (XRP) árfolyama korrekciókat szenvedett el, és még nem mutatta a fellendülés jeleit. A rosszabb még hátravan, mivel a token...

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!