Rengeteg bitcoin vásárolnak az ETF-ek kibocsátói

-

A spot piaci bitcoin ETF-ek mindössze öt napja érhetők el a piacon, de tegnap már újabb 10667 bitcoint vásároltak fel az alapkezelők.

A kereskedési volumen napról napra növekszik, a legnagyobb vásárló pedig a BlackRock.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Grayscale alapjából egyelőre főleg kifelé áramlik a pénz, de nem fiat valutába, hanem másik ETF-be.

Az elemzések alapján a bitcoin ETF-ek kezelői egyetlen nap alatt 440 millió dollárnyi coint vásároltak fel, ennek pedig a nagy része, 8700 bitcoin, 358 millió dollár értékben a BlackRock birtokába került.

A Grayscale alapját nem számítva, a többi kilenc ETF-kibocsátó az elmúlt öt nap során összesen 68500 bitcoint vásárolt fel 2,8 milliárd dollár értékben.

Ezek a felvásárlások egyelőre nem mozgatják meg a piacot, mivel a Grayscale alapjából a tulajdonosok kiveszik a pénzüket.

A GBTC esetén a január 11-én történő indulás óta 38000 bitcoin került kiutalásra, és vélhetően eladásra, az elmúlt napon pedig 445 millió dollárnyit öntöttek a piacra.

A Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas rávilágított, hogy a kilenc említett kibocsátó terméke az ötödik kereskedési napon 38%-os felugrást tapasztalt a volumenben.

„Általában úgy szokott történni, hogy az indulást megelőző hírverés hatására az első napon nagy a forgalom, majd fokozatosan csökkenni kezd. Most viszont minden nap egyre nagyobb forgalmat látunk, folyamatosan növekszik. Ilyent ritkán látni.”

bitcoin

A forgalom esetében ráadásul a szakértők azt is megjegyzik, hogy a hagyományos pénzrendszerben az átutalások jóváírása, a tényleges elszámolás napokat is igénybe vehet, így a vásárlás tulajdonképpen több napos csúszással zajlik le.

A január 18-i állapotot figyelembe véve a két legnagyobb ETF tulajdonosa, a BlackRock és a Fidelity fejenként körülbelül 1 milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt már fel.

Balchunas elmondta, hogy ez a két ETF kibocsátó az összesített listán a negyedik és az ötödik helyet foglalja el a heti beutalások mértékét figyelembe véve, az összes ETF tekintetében, nem csak a bitcoin ETF esetében.

Az amerikai kibocsátók között jelenleg a Vanguard 500 ETF vezet, amely az SP500 index másolatának tekinthető, az 500 legnagyobb amerikai vállalat teljesítményét követő alapnak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A közösségi médiában megjelent híradások alapján a január 18-i állapotról egyelőre csak a Bitwise adott ki hivatalos jelentést, ők 491 bitcoin vásároltak fel, 20 millió dollár értékben.

Az ügyvezető, Hunter Horsley az X-en osztotta meg a követőivel, hogy a cégük büszke arra, hogy az ügyfelek rjuk bízzák a pénzük és az eszközeik kezelését.

A bitcoin árfolyama a cikkírás időpontjában egyelőre oldalaz, az elmúlt 24 órás periódusban 3,5%-os csökkenés mellett.


Olvastad már? 13 hónapos csúcsra szökött az Ethereum kereslet: Ez az oka?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!