Rekordárfolyamot ért el a bitcoin

-

A bitcoin több ázsiai és dél-amerikai ország helyi valutáival szemben is minden idők legmagasabb értékét érte el, miután ára jelentősen, 7%-kal emelkedett ma délelőttre.

Május 21-én a bitcoin elérte a 71.650 dollárt, ami több mint 7%-os növekedést jelent 24 órán belül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinGecko számai alapján ez az érték 3,4%-kal marad el a dollárban mért mindenkori csúcstól, amelyet március 14-én 73.700 dolláron jegyeztek.

Rekordok mindehol

Ez az áremelkedés új rekordokat eredményezett számos fiat valutával szemben.

Japánban a bitcoin május 21-én korai kereskedés során elérte a 11,2 millió jent, ami az első alkalom, hogy az eszköz átlépte a 11 millió jenes küszöböt.

Az utóbbi hónapokban a japán jen gyengülő tendenciát mutatott az amerikai dollárral szemben, az év eleje óta 10%-os értékcsökkenést tapasztaltak.

Argentínában május 21-én 63,8 millió argentin pesós (ARS) csúcsot ért el az árfolyam, ami kismértékben meghaladta a március közepi értékeket.

Az ország magas inflációval küzd, amely jelenleg az elképesztő 290%-on áll, és az utóbbi években jelentős valutaérték-csökkenést tapasztaltak.

A Fülöp-szigeteken is rekordot döntött a bitcoin ára, 4,18 millió pesót (PHP) május 21-én, meghaladva a március közepi csúcsokat.

Hasonló trendeket figyeltek meg más országokban is, mint például Nagy-Britannia, Ausztrália, Kanada, Chile, Kolumbia, Egyiptom, Norvégia, India, Dél-Korea, Tajvan és Törökország esetében is, ahol a helyi valutában számolva új csúcs született.

A bikák dübörgése

Egy friss bejegyzésben az X-en a népszerű elemző, Willy Woo kiemelte a short pozíciók likvidálásának a növekvő valószínűségét, ami a minden idők legmagasabb értékét is meghaladhatja.

bitcoin
Forrás: X

A short squeeze kifejezés azt jelenti, hogy egy gyors árfolyamugrás miatt a túl nagy tőkeáttételt használó pozíciók bezárulnak, és a kereskedők elveszítik a letétjeiket.

A Coinglass jelentése szerint az elmúlt 24 órában 79 ezer kereskedőt likvidáltak, a veszteségek teljes összege pedig 345 millió dollárt tett ki, amelyből 78,5% short pozíció volt.

Markus Thielen, a 10x Research kutatási vezetője korábban azt jósolta, hogy egy 67.500 dollár feletti áttörés új rekordmagasságokhoz vezethet.

Jelenleg a bitcoin 70945 dolláron cserél gazdát, ami mindössze 2500 dollárral kevesebb a rekordnál.

Jó idők jöhetnek

A 10x Research mellett más elemzők is optimisták lettek a bitcoin kapcsán a hetekig tartó konszolidációt követően.

Egy kereskedőcég, a QCP Capital is optimistán nyilatkozott, előrejelezve a 74.000 dolláros csúcsok visszatérését.

Egy friss publikációjában a cég megjegyezte, hogy jelentős létszámú vásárlót figyeltek meg, akik 100.000 és 120.000 dolláros bitcoin call opciót szereztek be 2024 decemberére, jelezve a kriptopénz felfelé irányuló mozgásába vetett bizalmukat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A call opció meghatározott időpontban, meghatározott áron való vásárlást tesz lehetővé, tehát ha decemberben 120 ezer dollár fölött lesz a bitcoin, akkor az ilyen opció birtokosa akkor is 120 ezerért vásárolhatja meg.

Így azonnal profithoz jut, hiszen a piaci árnál olcsóbban jut bitcoinhoz.

„Az amerikai CPI adatok, az inflációs számok kétségkívül megmozgatták a piacot, és a kockázati eszközök esetén ez emelkedéssel járt. Azóta a bitcoin ismét 66k fölé került, és új csúcsok előtt állhat.”

Olvastad már? A BONK elérte a 2 milliárd dolláros mérföldkövet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!