Putyin arra kötelezi a tisztviselőket, hogy jelentsék be kriptovagyonukat

-

Vlagyimir Putyin elnök jóváhagyta saját rendeletének módosítását, amely előírja, hogy a hivatalra pályázó orosz állampolgároknak be kell jelenteniük külföldi vagyonukat.
A frissített rendelet a kriptovalutákat azon vagyontárgyak közé sorolja, amelyeket a jelölteknek be kell jelenteniük az államnak.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az oroszországi kormányzati tisztségekre pályázó jelöltektől mostantól elvárják, hogy részletesen tájékoztassák a hatóságokat a más joghatóságok területén szerzett kriptoeszközökről.
A Vlagyimir Putyin által nemrég aláírt rendelet kiegészíti a követelményt egy korábbi elnöki rendelettel, amely az orosz tisztviselők külföldön lévő vagyonáról és vagyoni jellegű kötelezettségeiről benyújtott nyilatkozatok ellenőrzéséről szól.
A módosítások, amelyek az új rendelet május 9-i aláírását követően azonnal hatályba léptek, nemcsak a szövetségi és regionális szintű választásokon indulókat, hanem azok közeli hozzátartozóit is érintik.
Mostantól a családtagjaiknak is el kell számolniuk minden kriptobefektetésükkel.
Az új rendelkezések a digitális pénzügyi eszközök – a jelenlegi orosz törvények értelmében a kriptovalutákat magában foglaló fogalom – és a digitális valuta megvásárlására fordított valamennyi kiadásra vonatkoznak.
Ez utóbbi definíciót a pénzügyminisztérium által kidolgozott új törvénnyel vezetik be.
Az illetékes orosz hatóságok ellenőrzik majd a benyújtott információkat. Ehhez a megvásárolt kriptoeszközök értékét feltüntető dokumentumokat fognak kérni.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az érintett orosz állampolgároknak és hozzátartozóiknak meg kell majd osztaniuk az egyes tranzakciók részleteit is, beleértve a dátumot és egyéb azonosítókat.
A moszkvai tisztviselők az ország kriptotérségének átfogó szabályozásán dolgoztak, mivel számos szempont a 2021 januárjában hatályba lépett „A digitális pénzügyi eszközökről” szóló törvény hatályán kívül maradt.
Ezek közé tartozik a kriptovaluták, például a bitcoin jogi státusza és a kapcsolódó tevékenységek, például a kereskedés és a bányászat.
Március végén az orosz parlament elfogadott egy törvényjavaslatot, amely kötelezi a hivatalokért induló személyeket, hogy nyújtsanak be információkat az Oroszországon belüli digitáliseszköz-állományukról.
A jogszabály különböző törvényeket módosít, és az elnök- és képviselőjelöltekre, valamint más kormányzati tisztviselőkre vonatkozik. Putyin áprilisban iktatta törvénybe.

A legutóbbi elnöki rendelet az állami és önkormányzati választásokon induló jelölteket célozza.
Az orosz jogi információs portál által közzétett közlemény szerint a rendelet a politikai pártok azon képviselőire is vonatkozik, akiket az Oroszországi Föderáció bármelyik államalakulatának legmagasabb tisztségére jelöltek.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!