Paul Tudor Jones, ismert milliárdos és Wall Street-i befektető elmondta, hogy a bitcoint még „jobban kedveli”, mint amikor 2020 májusában befektetett.

Jones a CNBC Squawk Box műsorában felfedte, miszerint „egy számjegyű” befektetése van bitcoinban.

Továbbra is kiáll invesztíciója mellett – szerinte a bitcoin kitűnő fedezet az infláció ellen, amely a központi bankok miatt felrobbanhat az elkövetkezendő évek során. A hatalmas mennyiségű mennyiségi lazítás és vagyonimérleg-kitolások, valamint a Fed általi egyre agresszívabb inflációs politika jelentősen megemelte az inflációs jóslatokat.

Jones szerint a bitcoin az egyik legjobb fedezet az infláció ellen, az olyan eszközökhöz képest, mint az arany, a kincstár által biztosított inflációálló értékpapírok, a réz, vagy egyéb komplex befektetési stratégiák.

„A bitcoin egyik nagy előnye, hogy nagyon nagyon okos és szofisztikált emberek állnak mögötte, akik hisznek benne. Lényegében olyan, mintha Steve Jobs Apple-jébe, vagy a Google megalkotásába fektetnél.”

Paul Tudor Jones egy veterán befektető, aki azóta ismert, hogy megjósolta az 1987-es fekete hétfő néven elhíresült piaci összeomlást.

A bitcoinközösség nagyon szívesen fogadta, amikor a befektető elismerősen beszélt a kriptopénzről. Egyesek azt jósolták, hogy Jones hamarosan a legnagyobb bitcointulajdonos lehet.

Jones elismerése utat törhet a többi intézményi befektető számára, akik sokkal szívesebben fektetnének a bitcoinba, miután ismert nevek is beszálltak.

(Forrás: Cointelegraph.com)

Olvastad már? RENDKÍVÜLI: Bitcoint is vehetünk majd a PayPalon belül

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.