Piaci félelmet generáltak az új Mt. Gox-kifizetések

-

A bálnák magasabbra pozicionálják BTC-vételi ajánlataikat, mivel az árfolyammozgás úgy tűnik, hogy untatja azokat, akik a bitcoin bikapiacának folytatását keresik.
A Bitcoin (BTC) nem mutatta jelét annak, hogy november 23-án megküzdjön a 60.000 dolláros ellenállással, mivel a megszűnt Mt. Gox tőzsde kísértete visszatért, és kísérteni kezdte az árfolyamot.

A Mt. Gox hullámokat vet, a kifizetések még váratnak magukra

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD-árfolyam ismét megfordult, amely hétfőn 59.500 dollár feletti helyi csúcsot hozott.
Az 55.000 dollár felé való visszatérés akkor következett be, amikor az Mt. Gox rehabilitációs folyamatának legújabb eseményei, amelyek eredetileg november 16-án jelentek meg, elkezdtek megjelenni a médiában.
Nobuaki Kobayashi vagyonkezelő egy közleményben megerősítette, hogy a tervek mostanra „véglegessé és kötelezővé” váltak, amiből az következik, hogy a 141.000 letétben lévő BTC-t hamarosan szétosztják.
„A rehabilitációs vagyonkezelő ezt követően a rehabilitációs tervnek megfelelően visszafizetéseket fog teljesíteni az engedélyezett rehabilitációs követelésekkel rendelkező rehabilitációs hitelezőknek” – áll a közleményben.

„Az ilyen visszafizetések konkrét ütemezésének, eljárásának és összegének részleteiről a rehabilitációs hitelezők számára közleményt tesznek közzé.”

Bár a Mt. Gox-ügy lezárásának részletei már régóta ismertek, az amúgy is ingatag piacok számára nem jött jól a hír, és a hangulat tovább romlott.
A Crypto Fear & Greed Index szerint, ami egy nappal ezelőtt még „semleges” hangulatot jelzett, mostanra ismét a „félelem” területére került, a mérőszám 33/100-at mutat a cikk írásakor.

A szokásos havi mozgások

Közben a Rekt Capital népszerű kereskedője és elemzője megjegyezte, hogy havi időkereteken a bitcoin teljesen észszerűen viselkedik.


Az októberi eddigi legmagasabb havi zárást követően most egy korábbi 2021-es havi támaszszint újratesztelése folytatódik.
A korábbi lefelé irányuló időszakokhoz hasonlóan eközben úgy tűnt, hogy a tőzsdéken a nagy volumenű befektetők az új nyereségre fogadnak, sőt megpróbálják siettetni azt.

Ahogy Charles Edwards, a Capriole vagyonkezelő vezérigazgatója megjegyezte, a vevői támaszszintek egyre magasabbra kúsznak.
„A Bitfinex bálnái ismét feljebb sétálnak az ajánlataikkal” – árulta el a platform grafikonja mellett, amely 50.000 dollár helyett 54.000 dollárt mutat új fókuszként.

Olvastad már? Átverésekre figyelmezteti a Shiba Inu csapata a coin befektetőit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!