Jövőre lezárhatják a Ripple ügyét

-

A Ripple és az USA tőzsdefelügyelete között már régóta húzódik a jogi csatározás, de az ügyvezetőjük, Brad Garlinghouse szerint hamarosan pont kerülhet az ügy végére.

„A bíróság végre felismerte, hogy ez az ügy túlmutat a Ripple-n, sokkal szélesebb körű hatásokkal kell számolni. Elkezdték feltenni a megfelelő kérdéseket.”

Garlinghouse szerint bár a bíróság nagyon lassan dolgozik, végre van haladás. A CNBC műsorában adott interjújában elmondta, jövőre végre lezáródhat ez az ügy.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC tavaly indított eljárást a Ripple ellen, mivel szerintük regisztrálatlan értékpapírokként értékesítik az XRP tokeneket már 2013 óta.
A cég visszautasítja a vádakat, és nem tekintik értékpapírnak a tokeneket. A bíróság szerint viszont a vállalatnak tudnia kellett róla, hogy a token jogilag milyen kategóriába eshet, és ezt mérlegelni kellett volna az eladás előtt.
Megpróbálták megszerezni a Ripple számára készített jogi tanácsadási dokumentumot is, de ezt végül nem kapták meg, mivel üzleti titkokat sérthetne egy ilyen lépés.
Az elmúlt év során a cég vezetői többször is nyilatkoztak az ügyről, és, hogy milyen hatásai vannak az üzletmenetre.
Az ázsiai piacok irányába történő nyitás például semmiféle hátrányt nem szenvedett, és a cég az ügy lezárulta után nyilvános részvénytársasággá kíván válni.

Az XRP tokenek tulajdonosai többnyire szintén támogatják a céget, és a tárgyalásokban való részvételi szándékukat is jelezték.
A bíróság mindenesetre októberben kijelentette, a tulajdonosi közösség nem foglalhat állást önállóan, ebben a folyó ügyben nincs illetékessége az egyéni tokentulajdonosoknak.

Olvastad már? Glassnode: többéves csúcson vannak a hosszú távú tulajdonosok

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Tron (TRX) fontos frissítések

A Tron natív kriptovalutája, a TRX november utolsó hetét bullish fellendüléssel zárta. Bár ez jó hír, a befektetők is örülni fognak a hálózat legújabb heti...

Hongkong egy befektetővédelmi szabályozáson dolgozik

A hongkongi központi bank vezetője optimistának tűnt a decentralizált technológia jövőjét illetően, míg a koreai központi bank kormányzójának kétségei vannak a közelmúltbeli kriptofertőzés nyomán. A világ...

Ethereum árelőrejelzés decemberre

Prémium Az Ethereum (ETH/USD) árfolyama nehéz helyzetben volt novemberben, a kriptopiaci feszültségek, aggodalmak miatt. Az FTX és az Alameda Research összeomlását követően 1073 dolláros mélypontra esett. Az elmúlt...

Börtönt kapott az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedője

Joshua David Nicholas az EmpiresX kriptotőzsde vezető kereskedőjeként aktív résztvevője volt egy közel 100 millió dolláros piramisjátéknak. Ennek következtében most elítélték, és 51 hónap letöltendő...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!