Peter Schiff szerint az állami túlszabályozás a jelenlegi pénzügyi nehézségek oka

-

Schiff úgy véli, meg kell találni az egyensúlyt a pénzintézetek szabályozása esetén, és jelenleg az a helyzet, hogy az állami beavatkozások miatt valószínűleg tovább mélyül majd a gazdasági válság.

Az USA-ban a közelmúltban több bank is bedőlt, a szabályozó hatóságoknak be kellett avatkozni, és újból felmerült a kérdés, hogy milyen megoldás lenne a leghatékonyabb a hasonló szituációk kezelésére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Schiff úgy véli, a mostani forgatókönyv nagyon hasonlít a 2008-ashoz, és a helyzet tovább romolhat.

A Silicon Valley Bank helyzetének a részletesebb elemzése után egy csoport közgazdász arra jutott, hogy az USA esetében legalább 190 bank van még, amely hasonlóan kockázatosnak tekinthető, és a betétesek tömeges pénzkivonása bajba sodorhatja.

A jelenlegi központi banki monetáris politika negatív hatással járhat az államkötvényekre, vagy a jelzálogpiacra, és veszteséget okozhat a bankok számára.

2008-ban a válság kirobbantó oka a jelzálogpiac összeomlása volt, Schiff szerint viszont hatalmas szerepet játszott benne a kormány indokolatlanul nagy mértékű beavatkozása is.

2008 után az amerikai kormány új banki szabályokat vezetett be, bevallottan azért, hogy az akkor fellépett válság ne ismétlődhessen meg újból.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Schiff szerint viszont pontosan a túl sok szabály volt az, amely előidézte a válságot, most pedig még több szabály van, és a jelenlegi helyzet ezért még a mostaninál is rosszabb lesz.

Schiff számára fontos kérdés a bankok és a szabályozás témaköre, hiszen a Puerto Ricoban működő bankját a helyi hatóságok tavaly nyáron bezárták, mivel állítólag nem felelt meg a szabályoknak.

Akkor a kriptoközösség számos tagja felhívta Schiff figyelmét arra, hogy a világon sok millió ember számára pont az ilyen esetek miatt nyújt pénzügyi biztonságot a bitcoin.

A BTC jelenlegi menetelése sokakat arra késztetett, hogy még komolyabban kifejezzék a meggyőződésüket az erősödés folytatódásáról.

A Coinbase korábbi technológiai vezetője, Balaji Srinivasan nyilvánosan fogadást kötött, hogy a BTC árfolyama 90 napon belül elérheti az 1 millió dollárt is akár.

https://twitter.com/jdcmedlock/status/1636882567319420929

A fogadáshoz csatlakozott az ismert Twitteres influenszer, James Medlock is.

A fogadás alapjául az USA gazdaságának a jövőbeni alakulása áll, figyelembe véve a jelenlegi bizonytalanságokat az ország bankszektorában.

Srinivasan úgy véli, a helyzet hamar rosszabbra fordulhat, a válság elmélyülhet, amely hiperinflációhoz vezethet a dollár esetén, és ez 1 millió dollárig emeli majd a BTC árfolyamát.

zeta

Olvastad már? Újra elérheti a 100 dollárt a Solana?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!