Illegális kriptobányákat állítottak le Oroszországban

-

A hatóságok az áramszolgáltató cégekkel együttműködve tudták felkutatni a bányászfarmokat, amelyek illegálisa működtek Szibériában és az ország déli részén is.

A talált bányászfelszerelést lefoglalták, az üzemeltetőknek pedig bíróság elé kell állniuk.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Legalább egy esetben az is szerepel a vádak között, hogy a gépeket lopott árammal működtették.

Az Észak-Kaukázusban lévő Shpakovsky régió területén egy 66 géppel működő farmot találtak, amelyek tulajdonosa a saját házában működtette a gépeket, közvetlenül az áramhálózatra kapcsolva azokat.

Ez illegális, így most büntetőeljárással kell, hogy szembenézzen.

Az áramszolgáltató becslése alapján majdnem 1 millió kWh mennyiségű áramot használt el, 78 ezer dollár értékben.

Egy hasonló farmot találtak egy iskola padlásán Shelekhovban, Irkutszk régióban.

A rendőrséget az áramszolgáltató értesítette, mivel hatalmas kiugrást tapasztaltak az áramfogyasztásban, valamint a zaj is észlelhető volt, amely az épületből kiszűrődött.

A rendőrök 25 bányászgépet találtak, amelyekről kiderült, hogy az iskola villanyszerelője üzemelte be, egy ismerős informatikus segítségével.

Az ilyen esetek viszonylag gyakorinak számítanak a szibériai régiókban, amelyeket az orosz bányászat fellegvárának is tartanak.

Számos helyi lakos a saját házában, garázsában, vagy éppen a tanyáján üzemelteti a bányászgépeket, hogy a kedvezményes lakossági áramdíjjal tudjon bányászni, olcsón.

Jelenleg több, mint 1000 jogi eljárás van folyamatban az illegális bányászok ellen a régióban.

A helyi sajtóban nemrégiben jelent meg a hír, hogy Tomsk-ban büntetőeljárás indult hét gyanúsított ellen is, akik több bányászlétesítményt is üzemeltettek, mindegyiket illegálisan csatlakoztatva az áramhálózathoz.

Az áramszolgáltató elmondása alapján ők nagyjából 24 millió rubel, azaz 310 ezer dollárnyi kárt okoztak az áram ellopásával.

Az utóbbi időben az orosz hatóságok szigorúbban állnak hozzá az illegális bányászathoz, mivel a törvényhozók egy újragondolt törvénycsomagot terveznek kiadni a közeljövőben, amelyben a kriptoipart szabályoznák, beleértve a bányászatot is.

Az előzetes információk alapján büntetőjogi felelősség terhelné az illegális bányászatot folytatókat, komoly büntetésekkel, ha megpróbálnák kijátszani a szabályokat, és elkerülni az adófizetést.

A törvénytervezet már korábban is nagy visszhangot keltett a kriptoipar helyi képviselői között.

zeta

Olvastad már? A Polygon és a Salesforce elindítja az NFT-alapú hűségprogramját

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!