Peter Schiff fiatnak nevezte a bitcoint

-

Peter Schiff egyetért a Fed-del, miszerint a bitcoint fiat pénzként kellene osztályozni.
Peter Schiff, közgazdász, pénzügyi kommentátor és aranyrajongó ismét szembeszállt a bitcoinnal egy Twitter-üzenetben, lényegében egy fiat valutának nevezte, mint az olyan regionális valuták, mint az amerikai dollár.

Schiff június 20-án azt írta: „A Fed megérti a bitcoin”, majd hozzátette:

 „A fiattal egy kategóriába sorolta, az arannyal szemben, amelynek valódi értéke van. Nem lát semmi újat a bitcoinban, csupán annyit, hogyan zajlik a kereskedése. Ha a befektetők bizalma elveszik a hagyományos és kripto fiatban, akkor visszatérnek az aranyhoz.”

A Fed fiatként osztályozza a bitcoint

Június 18-án a New York-i Fed határköre alá eső Liberty Street Economics blog azt írta, hogy a bitcoin és a kripotpénzek csupán a készpénz egy másik formája „nem egy új típusú pénz”, mint ahogy azt a kriptoipar állítja.
A cikk szerint a különbség magában a pénzben rejlik és abban, hogyan használják az emberek.
„A lehetőség, hogy egy megbízott harmadik fél nélkül végezhetünk elektronikus utalásokat, amely a bitcoin egyik meghatározó eleme radikális újítás.” írták a bejegyzésben, hozzátéve:

 „A bitcoin nem a pénz egy új osztálya, csupán egy új csereeszköz és a csere lehetőség a pénz és egyéb piaci eszközök több verzióját is támogatja.”

Peter Schiff gyakorta kiáll az arany mellett

Peter Schiff már ismert arról a kriptoközösségben, hogy bármikor az aranyat választaná a kriptopénzek helyett.
Miután 2020. február 25-én kritizálta a bitcoint, mint vagyontárolási eszköz Schiff a következőt írta:

„A bitcoin nincs annyi ideje forgalomban, hogy bármit bizonyított volna P.T Barnum kivételével. Minden percben születik egy balek, és sokuk bitcointulajdonos.”

2020 áprilisában Schiff azt jósolta, hogy az arany árfolyam szárnyalni fog és a bitcoin értéke évek alatt csak tovább süllyed. Emellett márciusban bolondnak nevezte a bitcoinbefektetőket.

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!